Городнюк1
 
 
В Одеській обласній школі вищої спортивної майстерності "Олімпієць" з 23 по 29 жовтня проходив юніорський чемпіонат України з боксу. У нинішньому році він був присвячений пам'яті майстра спорту СРСР Романа Песина.
 
За нагороди змагалися 361 майстер шкіряної рукавички з 26 команд. Титул найсильнішого боксера у ваговій категорії 50 кг виборов Максим Городнюк, вихованець тренера Анатолія Румянцева з Кам'янської ДЮСШ № 1 (директор О.П.Бурма). Про це повідомив Валерій Шульга, тренер, який супроводжував нашого боксера.
 
"Максим провів чотири бої і у всіх вийшов переможцем, - розповідає В.Шульга. - Незважаючи на те, що він вперше зустрічався на рингу зі своїми візаві, хлопець не знітився. Макс по черзі виграв за очками у Богдана Іванущака з Чернівців та полтавчанина Максима Русина . Потім достроково у другому раунді завершив поєдинок з представником із Запоріжжя Олександром Маткіним. Ну а в фіналі Макс переграв з рахунком 3:2 торішнього чемпіона Європи, майстра спорту з Броварів Олега Лагуту.
 
Як чемпіон країни, М.Городнюк по ідеї мав би потрапити безпосередньо на чемпіонат Європи. Але доводити свої претензії на участь в ньому Максу ще доведеться на турнірі найсильніших, який пройде 5 грудня в Харкові. А до цього юнак пройде там же збори (з 20 листопада по 4 грудня) в складі збірної України".
 
Крім золотої нагороди представники Дніпропетровщини, яких було 18 чоловік, зайняли одне друге та три п'ятих місць. А першими в командному заліку стали господарі змагань, котрі завоювали три золоті, дві срібні та одну бронзову медалі.
 
ДОСЬЄ
Городнюк Максим - кандидат в майстри спорту з боксу.
Студент першого курсу коледжу фізичного виховання.
Боксом займається 8 років.
Перший тренер Анатолій Румянцев (ДЮСШ № 1).
Бронзовий призер першості України (школярі) 2014 р
Бронзовий призер чемпіонату України (юніори) 2016 р
Чемпіон України (юнаки) 2016 р
 
Текст Віктора КУЛЕНКА.