Кнут Максим тренер Шульга і Микита Сєверцев

На рингу клубу "Сокіл" Бердянського машинобудівного коледжу № 19 з 26 по 29 липня проходив  Всеукраїнський турнір з боксу "Кубок Азовського моря". У боротьбі за нагороди змагалися 136 бійців.

ФОТОАЛЬБОМ https://vk.com/album84493189_246586610 

Як розповів тренер Кам'янської ДЮСШ № 1 Валерій Петрович Шульга, наше місто представляли четверо боксерів 2004/2005 року народження. Всі боксери провели по два бої. У ваговій категорії 34 кг боксували чотири спортсмена. Максим Толкушкін перший поєдинок програв за очками супернику з Волновахи. А бій за третє місце він виграв у боксера з Бердянська. Микиті Сєверцеву, який виступав у вазі 37 кг, потрапили в суперника два місцевих бійця. Незважаючи на їх шалений опір, наш земляк здобув дві дострокові перемоги і завоював перше місце. Ярослав Галімонов (41,5 кг) після перемоги, другий поєдинок програв за очками і посів друге місце. У цих боях з ним билися місцеві боксери. Останнім вийшов на ринг 13-річний Максим Кнут. Через велику кількість боксерів у ваговій категорії 48 кг, їх розбили на дві групи. Максим виступав у гуппі "А" і став срібним призером турніру. Першу сутичку він виграв з рахунком 2:1 у фіналіста першості України, спортсмена з міста Пологи. А в другій, з таким же рахунком поступився представнику Бердянська.

"Метою даного турніру був перегляд і підготовка до наступного чемпіонату Європи. Тому я повіз хлопців підготуватися саме з психологічного боку, щоб хлопці не боялися виступати на змаганнях такого рівня. Поїздку оплатили батьки наших боксерів. Взагалі, нам ще в вересні минулого року обіцяв радник міського голови видати десять комплектів форми, - пояснює Валерій Шульга. - Але до цього дня ми подарунка так і не дочекалися. Участь перших номерів Дніпропетровщини оплачує обласної спорткомітет. У травні Северцев і Толкушкін виграли першість області серед боксерів 2005 року народження. Департамент взяв на себе обов'язок сплатити їх участь (тобто компенсувати ті витрати, які понесли батьки). Гроші нібито передали, але їх у нас немає. Якесь замкнуте коло. Ось і виходить, що я обдурив дітей, і це сильно морально і психологічно впливає на них. Коли я прийшов працювати в ДЮСШ № 1, мені запропонували в департаменті тренувати дівчат. Погодившись, я підготував чемпіонок області, призерів України Карину Дудник і Наташу Терентієву. У підсумку за рік я витратив 20 тисяч своїх гривень. Далі я не мав фінансової можливості возити їх на турніри. В результаті дівчата знизили активність заняття боксом. Коли возив Максима Городнюк на чемпіонат Європи в Загреб, то теж робив це за свої гроші. Мені ніхто не допоміг. Хто мені допомагав фінансово і не був байдужим до виступів дітей на турнірах в Україні, так це Анатолій Савенко та Євген Найда. За що я їм дуже вдячний ".

Після інтерв'ю з тренером і бесідами з учасниками турніру в Бердянську, його вихованці провели на рингу ДЮСШ № 1 невеликі спаринг-поєдинки. До речі, до них приєднався 11-річний Ростислав Гладун, колишній вихованець тренера Леоніда Миколайовича Дородного, а нині боксер, який захищає честь міста Апостолове. Ростик (раніше навчався у Кам'янській СШ № 18) - племінник Валерія Петровича Шульги, приїхав погостювати і не міг упустити можливості відвідати боксерський зал. Разом з призерами області Максимом Кнутом із СШ № 25 і Микитою Сєверцовим (СШ № 25) на рингу працював їхній товариш, восьмикласник СШ № 44 Ельдар Пашкін, чемпіон Дніпропетровщини та бронзовий призер зональної першості України у ваговій категорії 68 кг.

Текст і фото Віктора КУЛЕНКА.

На фото: Максим Кнут, тренер Валерій Петрович Шульга, Микита Сєверцев.