Субота 15 лютого 2020 року ввійде в історію більярдного спорту Кам`янського. В цей день пройшов перший чемпіонат міста з більярду серед людей з обмеженими можливостями. В більярдному клубі "Дніпро" за чотирма столами із зеленим сукном змагалися дванадцять чоловіків і чотири жінки.

Під час відкриття турніру начальник Кам`янського "Інваспорту" Юрій Коновалов представив почесних гостей. З вітальними словами виступили начальника молоді і спорту Кам`янської міської ради Едуард Коряк та директор більярдного клубу "Дніпро" Владлен Скляров. "Мені дуже приємно відкрити перший в місті такий чемпіонат. Вдвічі приємніше, що у вас з`явилася змога пограти в такому сучасному більярдному залі. Моя задача організовувати такі турніри. Хочеться, щоб ви якмога частіше зустрічалися на спортивних майданчиках, стадіонах, залах. У нас зараз є така можливість завдяки всілякій підтримці міського голови Андрія Білоусова. Вважаю, що чемпіонати міста з більярду стануть постійними. І радує те, що ідею таких змагань підтримує і один з провідних більярдистів країни, чемпіон України, директор більярдного клубу "Дніпро" Владлен Скляров", - сказав Едуард Коряк.

"Я багато поїздив по різим турнірам, бачив спортсменів-більярдистів на інвалідних візках. І завжди я дивувався їх силі духу. Для мене відкриттям стала така велика кількість людей з обмеженими можливостями в нашому місті, які хочуть грати в більярд. Вітаю вас з першим чемпіонатом міста, зі святом, яке ви самі організували. Бажаю вам, щоб шар летів в лузу і рука не дрижала, - посміхаючись говорить Владлен Скляров.

Одним із організаторів першого чемпіонату міста з більярда серед спортсменів з обмеженими можливостями є майстер спорту України з шашок, чемпіон світу і Європи по версії I.D.C.D. Кирило Іванов. "Минулого року я прийняв участь в одному з аматорських більярдних турнірв в Одесі. І тоді у мене промайнула думка, що непогано було б провести подібні змагання для людей з обмеженими можливостями в нашому місті. - розповідає К.Іванов. - Поділився цією думкою з начальником Кам`янського "Інваспорту" Юрієм Коноваловим. Він мене підтримав. Підключили до втілення задумки в реальну справу начальника молоді і спорту Кам`янської міської ради Едуарда Коряка, який відразу загорівся цією ідеєю. Із місцем проведення змагань ткеж не було проблеми. Тому що зацікавленість проявив і директор більярдного клубу "Дніпро" Владлен Скляров".

Більярдисти змагалися на чотирьох столах, один з яких був призначений для жінок. До речі, перший шар чемпіонату забила Алла Парпура, яка ввійшла в історію більярдного спорту Кам`янського. Змагання пройшли по скороченій системі і продовжувалися майже три години. За результатами першого чемпіонату переможцями серед жінок стала Марина Сергійчик, а серед чоловіків Кирило Іванов. Всі призери отримали медалі і грамоти.

Одним із хобі у професійного шашкіста Кирила Іванова є гра в більярд. "Особливо зимою часто проводжу час в більярдних клубах. На гроші намагаюся не грати. Згадую турнір, коли у нас в місті проходив чемпіонат світу-2010 з шашок. Я тоді в більярд переграв всіх своїх суперників-шашкістов з різних країн. Але обіцяного призу я так і не отримав. Дуже приємно ввійти в історію, як перший чемпіон міста", - говорить Кирило Іванов.

ПРИЗЕРИ

ЖІНКИ

1 - Сергійчик Марина
2 - Чудна Вікторія
3 - Істоміна Оксана

ЧОЛОВІКИ

1 - Іванов Кирило
2 - Ревенко Ігор
3 - Кошак Олександр

 

ФОТОАЛЬБОМ https://www.facebook.com/profile.php?id=100004468564444&lst=100004468564444%3A100004468564444%3A1581812397&sk=photos