Трійка призерів

 

 

Фінальний етап змагань, в якому брали участь працівники ПАТ «Дніпровський меткомбінат», члени профспілки «Металургів», пройшов 2 лютого в більярдному клубі «Дніпро». Володарем головного трофею став представник управління підприємства Олексій Махарина.

У другий ігровий день змагань визначалися останні два учасники 1/2 фіналу. Вони повинні були боротися за головний трофей з Олегом Рохліним (РСЦ) і Василем Герасимовим (УК), що вийшли в цю стадію на раніше. Після двох годин протистоянь півфіналістами стали Дмитро Куликов (ЦПВ) і Олексій Махарина (УК). Вони ж вийшли і до фіналу.

Згідно з положенням про змагання призерами Кубка «Металургів» могли стати троє спортсменів. Тому матч за 3-є місце вийшов не менш видовищним, ніж фінальний. У першій партії найсильнішим був В.Герасімов, а в другій його конкурент – О.Рохлін. Все повинно було вирішитися в третій вирішальній партії. Стабільніше кулі в лузу забивав Олег Рохлін, який і завоював приз.

Паралельно за іншим столом боролися фіналісти. Хвилювання й нервозність стали основними факторами в боротьбі за перемогу в першій партії. Поперемінно помиляючись обидва претенденти і промахувалися, і красиво забивали. Першу двосторонню «перестрілку» з рахунком 8:7 «вирвав» Олексій Махарина.

Хід другої партії багато в чому нагадував першу. В лідери виходив то один, то інший гравець. За підсумками двадцятихвилинної боротьби в цьому ігровому відрізку зустрічі доля була на боці Дмитра Кулікова – 6:8.

У третій вирішальній партії краще виглядав О.Махарина. Поклавши ряд красивих куль в лузу він до кінця матчу так і не віддав лідерства опонентові. Багато що вирішили влучні попадання Олексія з дальньої дистанції. Завершив же переможець фіналу розкішним «дуплетом» (8:4)!

Призи гравцям, що посіли перших три місця, вручив голова профкому профспілки «Металургів» ДМК Олег Нагорний. Переможець змагань – Олексій Махаріна – став володарем II Кубку «Металургів».