Призери быльярдисти
 
 
Сенсаційною несподіванкою завершився Кубок "Металургів" з більярду, який протягом двох днів (1-2 лютого) проводився в більярдному клубі "Дніпро". Перемогу здобув гравець, якого ніхто з фахівців не ставив в фаворити турніру.
 
На честь дворічної річниці утворення первинної профспілкової організації "Металургів" пройшов більярдний турнір. Серед тридцяти чотирьох учасників змагань були відомі гравці. Зокрема ставки робилися на Дмитра Куликова, чинного чемпіона Кам`янського. Але сенсаційну перемогу здобув Олексій Махаріна, в фіналі перегравший Куликова з рахунком 2:1.
 
 
"Ці змагання, вже другі за рахунком, стають традиційними для більярдистів ППО "Металургів", - розповідає лідер профспілки Олег Нагорний. - Мені приємно вручити кубок і головний приз Олексію Махарины. Льоша дуже приємно здивував, вигравши у чемпіона міста. Гідні спортсмени заслуговують за перемогу гідних нагород. У цьому році ми вирішили нагородити призерів багатофункціональними наборами інструментів (плоскогубці, викрутки тощо) всесвітньовідомої  фірми "Stanley", продукція якої має вічну гарантію. Всіх членів профспілки "Металургів" вітаю з дворіччям, бажаю міцного здоров'я, оптимізму і впевненості в завтрашньому дні. Наша профспілкова родина безперервно зростає. Ми рухаємося тільки вперед. Перемога буде за нами!"
 
Дорогі подарунки отримали також Дмитро Куликов і Олег Рохлін, що стали відповідно другими і третіми призерами.
 
Збентежений переможець сам не очікував від себе такої цікавої гри і наполегливої боротьби. "Перший раз я взяв в руки більярдний кий в 1999 році, коли навчався в ПТУ № 22, - розповідає 34-річний Олексій Анатолійович Махарина. - До цього в міському парку спостерігав як грали друзі, але особливого інтересу до більярду не виявляв. Потім почав грати з товаришами, переймати їх досвід. Спочатку завжди програвав. Але поступово набирався досвіду і вже став перемагати своїх "кривдників". Шість років поспіль наша команда управління комбінату вигравала змагання серед виробничих колективів. Але в професійних турнірах не доводилося приймати участь. Мій п'ятирічний син Сергій теж почав проявляти інтерес до більярду".
 
Текст і фото Віктора КУЛЕНКА.