Дуб IGP0596

 

У Кам'янському керівництво лівобережного парку звернулося до організації «Голос Природи» з проханням посприяти в наданні 100-річному дубу статусу ботанічної пам'ятки природи. На думку організації, враховуючи масові випадки незаконної обрізки дерев в Кам'янському, надання особливого статусу 100-річному дубу – єдиний спосіб врятувати «старожила» від наруги.

20 червня активісти «Голос Природи» спільно з керівництвом лівобережного парку оглянули дуб з метою підготовки ініціативи з надання дереву статусу ботанічної пам'ятки природи. За попередньою оцінкою, діаметр крони «старожила» становить 16 метрів, обхват стовбура 2,47 метра, висота більше 12 метрів. На думку фахівців, вік дуба з такими параметрами може становити близько 100 років. Організація «Голос Природи» звернулася до кандидата біологічних наук Манюка Вадима Володимировича з проханням підготувати наукове обґрунтування, необхідне для надання дубу особливого статусу. Директор лівобережного парку Олександр Галкін планує творчо оформити місце розташування дуба «старожила».

«Ми хочемо, щоб інцидент надання 100-річному дубу статусу ботанічної пам'ятки природи стало поворотною подією в нашому місті, після якої люди почнуть доглядати за деревами, а не знищувати їх. «Голос Природи» сподівається, що депутати міської ради підтримають ідею надання дубу особливого статусу. Остаточне рішення з цього питання буде прийнято на рівні обласної ради», - розповів Євген Колішевський, виконавчий директор організації «Голос Природи».