У Кам'янському 6 липня представники громадських спортивних організацій звернулися до мера міста Андрія Білоусова з проханням відновити роботу секцій, що діють на базі комунальних навчальних закладів. Через карантинні обмеження в Кам'янському стало неможливо працювати з дітьми у віці 6-12 років. У неолімпійських видах спорту ця категорія дітей є основною. На думку керівництва Кам'янської федерації кіокушин-кан карате, в умовах децентралізації влади, місцева влада має можливість і повноваження самостійно регулювати і розробляти правила роботи спортивних секцій в умовах карантину. Звернення підписали: Федерація Айкідо «Сакура», Центр бойових мистецтв «СПАРТА», Кам`янська Федерація черлідингу групи підтримки спортивних команд, Кам`янська федерація кіокушин-кан карате.


У Кам'янському карантинні обмеження повністю зірвали роботу спортивних секцій. Найбільше постраждали неолімпійські види спорту, які не представлені в міських спортивних школах. В історії нашого міста вже був сумний випадок, коли в 90-х роках, в період бурхливої ​​приватизації містоутворюючих підприємств, припинили працювати спортивні секції та туристичні клуби, які діяли при профспілках. Саме тоді практично повністю зникли не просто окремі федерації і клуби, а цілі види єдиноборств: бойове ушу, традиційне карате, кікбоксинг, таїландський бокс, рукопашний бій та ін. На межі зникнення виявилося і кіокушин карате, секції якого існували на базі профкому ПХЗ. Це був дуже важкий період, як для тренерів, так і для вихованців, через відсутність умов для занять багато хто був змушений припинити тренуватися. На жаль, не всі тренера і спортсмени змогли успішно перекваліфікуватися і піти працювати в інші сфери. До речі, на думку представників правоохоронних органів, однією з головних причин сплеску криміногенної обстановки в 90-х роках є припинення повноцінної роботи спортивних секцій та клубів. У місцевих засобах масової інформації неодноразово згадувалося, що в той період в Дніпродзержинську налічувалося понад 40 організованих угруповань, що займалися бандитизмом і рекетом. На думку керівництва Кам'янської федерації кіокушин-кан карате, цієї ситуації можна було б уникнути, якби з боку місцевої влади були прийняті відповідні організаційні заходи.

"Нам довелося витратити багато зусиль, щоб відновити в Кам'янському роботу секцій з кіокушин карате і вибудувати чітку спортивну діяльність: семінари, іспити, спортивно-оздоровчі збори, змагання. Однак всі наші спортивні та організаційні досягнення можуть бути повністю перекреслені через карантинні обмеження і неможливості працювати з юними і дорослими вихованцями. Ми не хочемо повторення сумного досвіду 90-х років минулого століття, коли в Кам'янському деякі види єдиноборств практично повністю зникли. Ми впевнені, що сьогодні, в умовах децентралізації, громадськість з місцевою владою можуть вжити заходів, які допоможуть відновити повноцінну роботу спортивних секцій", - заявив Євген Колішевський, президент Кам'янської федерації кіокушин-кан карате.