17 festival ryzhih
 
 
Відтепер в Кам'янському щорічно буде проходити «Фестиваль рудих». Перший подібний захід в місті і області пройшло в День міста Кам'янського 15 вересня 2018 року.
 
У світі всього від 1 до 2% рудих людей. У святкову суботу можна було подумати, що найбільше їх живе саме в Кам'янському. У Центральному парку культури і відпочинку відтінки рудого були присутні всюди. Пройшовши через «руду арку», гості потрапляли на свято, де їх зустрічали міми та казкові персонажі. Якщо гість при цьому виявлявся рудим, йому діставався диплом учасника фестивалю. О 15:00 розпочався концерт з виступом пісенних і танцювальних творчих колективів. Ведуча з волоссям кольору полум'я повідомила присутніх, що сьогодні їх чекає унікальна "Хода рудих". Вона ж ділилася з публікою фактами про рудих. Наприклад, рудих жінок в давнину вважали відьмами, чоловіків - майбутніми вампірами, а найбільший відсоток рудого населення живе в Шотландії.
 
Після співу і танців почалася церемонія нагородження переможців. Вибрали найрудішу косу, саму руду бороду, найрудішу сім'ю, найбільш ефектний рудий образ. Чималий фурор справив переможець в номінації "Найбільш рудий домашній улюбленець". Ним виявився кінь.
 
Переможців нагородив мер Кам'янського Андрій Бєлоусов. Він привітав городян зі святом і пообіцяв, що фестиваль стане щорічним.
 
Джерело https://www.5692.com.ua