optimized 1xwm
 
З майже 288 проектів з усієї України в число 12 кращих увійшов проект команди з Кам'янського в рамках конкурсу "Історія моєї громади" від DVV International.
 
Історико-дослідний проект «Військові поховання, історія їх виникнення, сучасний стан і проблеми увічнення» під керівництвом члена краєзнавчого товариства «Кам'янське-Дніпродзержинськ» Тараса Шульги завоював III місце.
 
На запрошення організаторів команда з Кам'янського в складі тьютора Тараса Шульги, членів команди, учнів 11 класів Анастасії Сорокіної (НВК №26), Богдана Цюпки (НВК №38), Вікторії Сироватко (НВК №26) презентували свій проект під час семінару «Історія моєї громади »: перші підсумки та переможці», який відбувся в Національному музеї історії України 15-16 червня.
 
У конкурсі брали участь учні шкіл, студенти коледжів і молодь у віці від 14 до 18 років під керівництвом тьюторів (вчителів історії, працівників освіти, музеїв, краєзнавців, громадських активістів, які займаються дослідженням і популяризацією історичного минулого своєї громади).
 
Конкурс мав на меті привернути увагу до місцевої історії і допомогти молодим людям краще зрозуміти методи історичного дослідження.
 
Працювало дуже потужне журі в складі Оксани Кіс, Данила Яневського, Оксани Кушнір, Андрія Ферта, Ярослава Жука.
 
Два насичених дня - в перший, три тренери - Олександр Зінченко, Тарас Олексин і Петро Кендзор, кожен у свій спосіб, проговорили з переможцями принципи істореописання.
 
На другий - переможцям влаштували майже офіційну церемонію нагородження в Національному музеї історії України, де кожна команда представила свою роботу і подискутувати з Оксаною Кіс про локальноу історію.
 
А після обіду в білому наметі з видом на старовинний Поділ Данило Яневський поділився з переможцями своїм рецептом розвитку історичної пам'яті.
 
Учасники проекту в захваті розповідали про участь в семінарі. Знайомство з проектами-переможцями залишили приємні враження. Здивували проекти: "Небанальний Сахов: туристичний путівник", "Забута пам'ятка Мелітополя: Мелітопольський курган", "Історія виникнення міста Глобине і його назви", "Вуличне мистецтво - мистецтво вулиці: від радянського реалізму до сучасних муралів міста Суми", "Азбука Устилуга" тощо.
 
Переможці конкурсу візьмуть участь у молодіжній академії EUSTORY, яка відбудеться в листопаді 2018 року в Берліні.
 
Проект реалізується представництвом DVV International в Україні в партнерстві з Фондом Кербера і у співпраці з Всеукраїнською асоціацією викладачів історії та суспільних дисциплін "Нова доба", міжнародною мережею історичних конкурсів EUSTORY за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.
 
Джерело http://sobitie.com.ua