University of Customs and Finance

 

 

З нагоди Дня журналіста України у м. Дніпро в Університеті митної справи та фінансів 7 червня о 12.00 відбудеться відкриття «Центру журналістики та медіакомунікацій». Це спільний проект Університету та Дніпропетровської обласної організації Національної спілки журналістів України.

 

Цього року в Університеті митної справи та фінансів відкрито нову спеціальність «Журналістика», що й дало поштовх до початку спільної роботи.

У присутності викладачів, студентів Університету та журналістів буде підписано меморандум про співпрацю та проведено круглий стіл, на якому обговорюватимуться питання максимального наближення підготовки журналістських кадрів до конкретної і реальної роботи на телебаченні, радіо, в друкованих ЗМІ, інтернет-просторі. Упродовж року для проведення майстер-класів планується запрошувати провідних журналістів, сценаристів, режисерів, телеоператорів як регіональних, так і центральних ЗМІ.

«Наш Університет гнучко реагує на всі зміни та тенденції, ми розуміємо, що комунікації активно входять у життя навіть державних установ, тому намагаємось надавати нашим студентам лише найкращі можливості для отримання якісної освіти, – зазначив голова вченої ради Університету, професор Віктор ВасильовичЧенцов. – У той же час, згідно з нашим аналізом, чимало державних структур, приватних бізнесових, культурних, освітніх, спортивних організацій потребує добре підготовлених фахівців, які б могли ефективно, зі знанням справи працювати в їхніх прес-центрах, інформаційно-аналітичних відділах, інших комунікаційних підрозділах; урешті-решт, готувати кваліфіковані тематичні статті, працювати над галузевими фільмами, програмами».

Голова правління обласної журналістської організації, головний редактор газети «Вісті Придніпров’я», заслужений журналіст України Олексій Ковальчук, зауважив: «Обласна журналістська організація охоче відгукнулась на пропозицію Університету митної справи та фінансів про співпрацю в галузі підготовки журналістських кадрів, оскільки це – одне зі статутних завдань спілки. Тим більше, що з відкриттям центру в Університеті можуть отримувати сучасні знання, обговорювати творчі проблеми, дискутувати з відомими майстрами своєї справи не лише студенти, але й журналісти з усіх куточків області».

Про прагнення максимально наблизити підготовку журналістів до тієї роботи, яку вони виконуватимуть уже на своїх робочих місцях, говорив заслужений журналіст України, член правління обласної організаціїНаціональної спілки журналістів України, заступник головного редактора Всеукраїнського інформаційно-публіцистичного часопису «Депутатський корпус», директор новоствореного Центру журналістики та медіакомунікацій Микола Павленко. «Добре, коли студент або фахівець знають сучасні міжнародні стандарти інформаційної журналістики, мають практику підготовки репортажу, нарису, інтерв’ю, володіють прийомами сценарної майстерності, – сказав він, – усього цього можна буде навчитись на майстер-класах у нашому спільному центрі».

Прес-служби обласної організації

Національної спілки журналістів України

і Університету митної справи та фінансів