IMG 1969

 

Сьогодні, 14 лютого не тільки День закоханих, а ще і Міжнародний день дарування книг. 

Це одне з наймолодших свят у календарі, мета якого – надихнути людей по всьому світу дарувати книги – бібліотеці, другу, членам родини. Своєю появою в 2012 р. свято зобов’язане засновниці відомого сайту дитячої книги DelightfulChildren'sBooks в США Еммі Бродмур. Ідею його створення підказав маленький син Еммі, який запитав її, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги?

Спочатку Еммі Бродмур просто розсилала різним людям в Мережі пропозицію взяти участь в ініціативі. За роки свого існування ініціатива дарування книг отримала підтримку в усьому світі та продовжує знаходити нових ентузіастів і учасників. Просуванню свята сприяла підтримка відомих авторів, блогерів та письменників. З кожним роком все більше книжок, як уже читаних, так і зовсім нових, вирушає в дорогу в усі куточки світу.

Бібліотекарі Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка вийшли сьогодні на вулицю і дарували книгиперехожим зі своїх особистих зібрань.Акція спрямована на підвищення інтересу і доступу до книги. Вважається, що у цей день мають об'єднатися і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання.

Шануймо, бережімо, читаймо книги, бо у них мудрість, розум, знання людства, які створювалися впродовж тисячоліть. Книга – найбільший винахід людства.

 

Тетяна Дороніна, заступник директора по рекламі і маркетингу Кам`янської ЦБС.