Кіно
 
13  грудня в читальній залі  юнацького відділу Центральної  міської бібліотеки  ім.Т.Г. Шевченка відбулося засідання кіноклубу медіа просвіти з прав людини Docudays UA «Прометей» в рамках Всеукраїнського Тижня права.
 
 
Учасниками засідання стали працівники Кам’янського міського відділу з питань пробації. Перед  аудиторією виступила  Тетяна Дороніна, заступник директора ЦБС з реклами та маркетингу, яка розповіла про Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA, про клуб  «Прометей», що діє при бібліотеці.
 
Присутні переглянули документальний фільм «Точка відліку» польського режисера Міхала Щесняка.
 
Міхал Щесняк в 2015 році отримав нагороду за фільм «Точка відліку» у Мадриді, на британському фестивалі документального кіно та став переможцем конкурсу DOCU/КОРОТКО Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Головна героїня Анета «бунтувала по повній» у дев’ятнадцять років й опинилася у в’язниці за вбивство бабусі. Щодня Анета виїжджає за стіни в’язниці до будинку спокійної старості, щоб доглядати за хворою з раннього дитинства пані Геленою. Розмови з підопічною помагають Анеті зрозуміти, як багато вона має недоліків і допомагають повірити в себе перед важким випробуванням, що чекає на неї.
 
Тетяна Дороніна вела дискусію з учасниками, звертаючи їх увагу на певні епізоди. По завершенні перегляду фільму  заступник начальника Кам'янського міського відділу уповноваженого органу з питань пробації Олена Чепурко розповіла про  роботу відділу, провели паралель як відбувають покарання засудженні в Польщі та в Україні.