Майборода

 

Цього року в Україні вдруге пройшов конкурс «WorldSkills», у якому взяли участь команди майже з усіх регіонів країни. Загалом перемогу виборювали 145 осіб – учні закладів професійної та професійно-технічної освіти, студенти закладів вищої освіти, кваліфіковані робітники віком від 18 до 22 років.


Змагання відбувалися в два етапи. Першим з них став регіональний відбір, який пройшов в областях України та Києві серед робітників, фахівців, учнів та студентів. Другий етап – Всеукраїнські змагання, які пройшли в столиці з 30 листопада по 2 грудня. Кожна з компетенцій містила різні модулі, які мали виконати учасники. Зокрема, у компетенції «Сухе будівництво та штукатурні роботи» учасникам конкурсу було запропоновано виконати однакові гіпсокартонні конструкції згідно з ескізом завдання та оздобити конструкцію фінішною шпаклівкою.
Від Дніпропетровської області участь у конкурсі взяв учень ІІ курсу зі спеціальності «Монтажник гіпсокартонних конструкцій; маляр» Кам’янського центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів будівництва та автотранспорту Олег Майборода (керівник – майстер виробничого навчання Микола Бурий), який за підсумками змагань посів IV місце. До речі, торік Олег теж брав участь у конкурсі «WorldSkills» та зайняв V місце.
Такі змагання, як «WorldSkills», допомагають показати сучасні технології робітничих професій будівельної галузі – електрогазозварник, маляр-штукатур, монтажник гіпсокартонних конструкцій, лицювальник-плиточник – і наочно продемонструвати, що в сучасному світі здобувати освіту та працювати за таким фахом і цікаво, і престижно.

Джерело http://dndz.gov.ua