IMG 964мир3

 

Юнацький відділ Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченко продовжує цикл заходів до Року Японії в Україні. Нова зустріч була присвячена бойовим мистецтвам країни Висхідного Сонця. Бібліотекар Лариса Лощенкова розповіла учням СШ №6 про школи бойових мистецтв, про ніндзя і самураїв.
 
Японські бойові мистецтва - найбільш відомими, з яких є дзюдо, карате та айкідо - це один з образів, які приходять на думку, коли думаєш про Японію.
Бойові мистецтва розвивалися як частина японської культури і зазнавали впливу подій свого часу. Найцінніший аспект японських бойових мистецтв - їх здатність сприяти всебічному розвитку людини шляхом вправ, що ведуть до оволодіння відточеними, майстерними навичками, в основі яких лежать повагу до традиції, роки творчої думки і творчих дій - сказала Лариса Василівна.
На цю зустріч були запрошені багаторазовий чемпіон України, призер чемпіонату Європи, інструктор карате-до шотокан клубу "Заншін" Дмитро Кузнєцов (2 дан) і його вихованці.
Дмитро розповів учням про карате-до, відмінностях стилю шотокан, продемонстрував прийоми. Підлітки зацыкавились цим видом східних єдиноборств і кілька з них  записалося в спортивний клуб.
 
Карате до
 
 
Тетяна Дороніна, заступник директора з реклами та маркетингу Кам'янської ЦБС.