IMG 119078

До Центральної Кам'янської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка завітали члени Фундації регіональних ініціатив (ФРІ). Вони учасники проекту "Твоя країна".

Всеукраїнський рух «Твоя країна» — відкритий некомерційний мережевий рух, який діє з 2013 року. Започаткований ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив». Це поїздки до обраного учасником у найрізноманітніші точки України на кілька днів (від трьох до п’яти). Візит має насичену програму, до якої входять квести й екскурсії, тімбілдинг, лекції та тренінги, зустрічі з відомими людьми, відвідування музеїв, театрів, бібліотек та інших визначних місць. «Твоя країна» не є одно- (чи кілька-) разовим проектом, це рух, до якого може долучитися будь-хто охочий показати своє місто, село чи край. Учасниками проекту є українська молодь, зацікавлена в отриманні нових знань та корисного досвіду, розширенні свого кругозору та кола знайомих. Центральні цінності проекту описуються словами «довіра», «всеукраїнськість», «любов до людей». Головні завдання проекту - сприяння розвитку в молодих людей лідерських навичок, стимулювання робити щось значущого й суспільно корисного, активність та небайдужість  -  гарантують у подальшому розвиток нації та побудову сильної та процвітаючої держави.

Молоды люди подорожує Україною і вже не вперше приходять до нашоъ бібліотеки. Цього разу для них був організований майстер-клас з виготовлення ляльок - мотанок. Майстер - клас провела Валентина Кагал. Вона розповіла про історію та традиції народного ремесла. Гості ознайомилися з виставкою робіт Валентини Василівни. Після закінчення майстер-класу присутні взяли участь у пішохідній екскурсії "Містичний трикутник міста Кам'янського". Її провела бібліотекар читального залу Алла Гузовська.

 IMG 229120

Учасники проекту "Твоя країна" залишилися задоволені майстер - класом і екскурсією.

Тетяна Дороніна, заступник директора по рекламі Кам'янської ЦБС.