ГероIMG 5816


До Дня Героїв Небесної Сотні у Кам`янській бібліотеці - філії № 9 відбулася година пам'яті " Герої не вмирають". Бібліотекарі пригадали події , які відбувалися в країні і на Майдані Незалежності у 2013-2014 р.р..


Двадцяте лютого 2014-го року стало якоюсь переломною датою надії на краще для всього українського народу. Відчуваючи глибокі і тривалі приниження та відвертий гніт з боку пострадянської корупційної, кримінально-комуно-кегебістско-олігархічної химери, багатонаціональний український народ пробудився. Він встав перед тираном і не залишився у смертельної байдужості до майбутнього своїх дітей, до теперішнього своєї, даної Богом душі, до гідності та честі свого доброго імені.
Одинадцятого лютого 2015-го року, Указом Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в країні встановлено особливий пам’ятний день - «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається тепер щорічно двадцятого лютого. Це зроблено «на підтримку ініціатив громадськості та з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України».
Це був над надзвичайно важкий іспит для України , коли українці продемонстрували свою гідність, своє прагнення до свободи. Присутні , учні 5-а класу СШ № 40, переглянули буктрейлер " Вони помирали , щоб жила Україна" та вшанували хвилиною мовчання всіх, хто загинув, захищаючи незалежність і свободу України.

Тетяна Дороніна, заступник директора по рекламі і маркетингу Кам`янської ЦБС.