IMG 7117

В юнацькому відділі Центральної бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка в рамках проекту «Підтримка територіальних громад України у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб» пройшов тренінг «Стрес-менеджмент» для працівників бібліотек міста.


Директор бібліотечної системи Тетяна Герасюта розповіла, що цей проект є однією з Ініціатив інфраструктурної програми для України, що фінансуються німецьким урядом та виконуються GIZ. Німецька федеральна компанія GIZ працює в Україні на основі домовленостей між урядом України та Німеччини.
Координатор проекту «Підтримка територіальних громад України у зв’язку зі збільшенням кількості ВПО» Ольга Косянчук зазначила,що влітку 2016 року GIZ за підтримки Дніпропетровської облдержадміністрації оголосила відкритий конкурс проектів. Основна мета – підтримати муніципалітети у зв’язку зі збільшенням кількості ВПО. На адресу GIZ надійшла 151 заявка, кожна з яких була розглянута Секретаріатом GIZ. У вересні 2016 року відбулася зустріч Дорадчої Комісії в облдержадміністрації, на якій було обрано 10 переможців конкурсу проектів.
Центральна бібліотечна система Кам’янського стала одним із переможців конкурсу. За умовами якого отримує фінансування від німецького уряду до 600 000 гривень. У двох бібліотеках планується відкриття бібліоковоркінгів з новими меблями та комп’ютерною технікою.
Тренер по «Стрес - менеджменту» Тетяна Конрад довела яким важливим фактором є психологічне здоров'я, особливо для тих, хто постійно працює з людьми. Адже треба знаходити сили для внутрішнього оновлення, для гарного настрою, знати як справлятися з негативними емоціями і працювати з людьми, які зазнали травми – чи це люди з фізичними вадами, чи внутрішньо переміщені особи, чи навіть люди похилого віку.
Отримані знання на тренінгу стануть в нагоді у повсякденній роботі і підвищать рівень надання послуг у бібліотеках м. Кам’янське.

Тетяна Дороніна, заступник директора по рекламі та маркетингу Кам'янської ЦБС.