Гра подорожtmlimage 2


До Дня Конституції, який відзначають 28 червня, в бібліотеці-філії №8 пройшла пізнавальна гра-подорож «Сторінками Конституції». Для дітей з літнього табору «Пролісок» бібліотекарі підготували огляд літератури з виставки «Я – громадянин України» .
Діти дізнались , що в кожній країні є правила, за якими живуть всі її мешканці. Ці правила називаються «законами». Законів багато, та серед них є найголовніший, що зветься словом «Конституція». Якщо цього головного закону не дотримуватися, то в країні не буде порядку. Тому виконувати Конституцію повинні всі-всі мешканці країни. Наша країна теж має свою Конституцію – закон, в якому записано всі права українців. Це право на життя, право на житло, право на працю, право на відпочинок, право на лікування та багато-багато інших прав. Записано в Конституції і наші обов’язки. Наприклад, обов’язок захищати свою Батьківщину, обов’язок берегти природу, обов’язок виконувати вимоги Конституції та інші.

Закріпити і розширити знання допомогла гра «Чи знаєте ви?», яка пройшла дуже емоційно. Діти розділились на дві команди і намагались відповісти на питання з історії, географії, природи України. Якщо ж хтось не знав відповіді – можна було скористатись підказками з виставки.
Після заходу діти зробили висновок – що Конституція є дуже важливою для всіх нас.

Тетяна Дороніна, заступник директора по маркетингу і рекламі Кам`янської ЦБС