ПиратыDSC 0667 1

Літо! Канікули! Найулюбленіша пора для дітей. Цікаво і різноманітне іде вона у бібліотеці-філії 7.
З першого дня роботи пришкільних оздоровчих таборів «Вітамін», «Барвінкова країна», «Планета щастя» та «Планета дитинства» в гості до бібліотеки поспішали групи дітей.
Працівники бібліотеки намагалися зробити все для того, щоб діти не нудьгували. Разом ми відсвяткували «День Молока», подорожували морями та океанами на «День піратів», навчалися розуміти та поважати один одного на «День друзів», дізналися про лікарські рослини ріднокраю за допомогою еко - мандрівки «Гербарій здоров’я», мандрували таємними стежинами на «День індіанців» та довідалися як цікаво, і з користю і, головне, безпечно користуватися інтернетом під час інтернет-канікул «Пізнаємо-незнайоме».

3ПиратыDSC 0744

Для кожного заходу бібліотекарі підбирали книжки. Саме з них наші читайлики дізналися про назви індіанських племен, про те як ховали скарби пірати, як звуться рослини, що ростуть біля наших домівок, чим годують корів, щоб отримати більше молока та багато іншого.
Діти були у захопленні – скільки веселих конкурсів, ігор підготували для них бібліотекарі. Найбільше враження справили командні ігри: перетягування канату; «Влучні стрільці» - де діти переконалися, що з незвички поцілити в «десятку» не так вже й просто; «Довга нога» - хто довше простоїть на одній нозі; «Помічники Попелюшки» - де треба було якнайшвидше відділити квасолю від гороху; «Шамани-початківці» - де потрібно було розповісти про лікарське застосування рослин, що ростуть поряд; «Золотий якір» - хто швидше витягне якір і інші.

2ПиратыDSC 0799

Для деяких заходів знадобився нам і комп’ютер. З його допомогою на «День молока» діти дізналися, як вдома приготувати смачне морозиво, на «Гербарії здоров’я» - подивилися мультфільм про незвичайні рослини. А на інтернет-канікулах «Пізнаємо-незнайоме» - комп’ютер став головним героєм. То ж коли бажаєте отримати позитивні емоції від барвистого літа, від зустрічі з літературними героями, покращити навички спілкування, розвинути свої інтелектуальні та творчі здібності, поповнити багаж необхідних знань – скоріш до бібліотеки! У нас цікаво!

Тетяна Дороніна, заступник директора по маркетингу і рекламі Кам'янської ЦБС.