Омріяна УкраїнаIMG 9519


Центральна міська бібліотека Кам’янського долучилася до всеукраїнського проекту "РЕВОЛЮЦІЯ СВІТОГЛЯДУ". Книгу Олексія Толкачева "Омріяна Україна. Ключ до майбутнього" для студентської молоді презентував Андрій Іванченко.
Книга Олексія Толкачева є стислим конспектом світоглядно - цивілізаційного проекту "Омріяна Україна", над яким автор працював протягом останніх декількох років. Метою "Омріяної України" є започаткувати фундаментальні світоглядні зміни в українському суспільстві через зміну цінностей.

Омріяна Україна


У легкій публіцистичній формі автор аналізує сучасне становище України і констатує відсутність національної ідеї, яка завжди зароджується у вигляді мрії. Він виділяє 4 колективних переконання у сфері національної свідомості, котрі позбавляють Україну перспективи. Це – приреченість буття, комплекс жертви, комплекс меншовартості та матриця ненависті. Подолати їх можна за допомогою любові, волі та гармонії. Олексій Толкачов переконує, що для започаткування Омріяної України достатньо, щоб принаймні 5 відсотків населення України змінили свою свідомість, сприйняли цінність любові та спробували жити у відповідності до неї.


Далі автор популярно описує засади Нового Устрою, в основу якого кладе новітні досягнення в сфері науки, економіки, управління. Зокрема, згадує Григорія Сковороду з його ідеями про «споріднену працю», Тараса Плахтія з технологією «динамічної мережі без керівного ядра» в управлінні державою, Гюнтера Паулі з ідеями «синьої економіки», Олександра Богдановича – розробника текстології. На завершення він робить спробу описати глобальну місію України в умовах нової світової реальності.

Омріяна УкраїнаIMG 9508


Під час презентації було обговорено сутність Національної ідеї, значення Національної мрії, обговорено проблеми, які стоять на шляху розвитку України. Водночас, було означено основні цінності І, на яких розвиватиметься Україна в найближчі 20-50 років, а також визначено вектори суспільних та державних трансформацій, через які Україні доведеться пройти.

Тетяна Дороніна, заступник директора по маркетингу і рекламі Кам'янської ЦБС