еко 7 чер


7 червня в Центральній бібліотеці для дітей стартували книжкові канікули. Наше бібліоліто почалося одразу в двох місцях. В гості до бібліотеки завітав табір відпочинку з денним перебування при НВК № 26. Перший загін попав під книжковий дощ "Жменька сміху всім на втіху",який влаштувала Тетяна Писаревська. Вона читала веселі оповідання про дітей і для дітей.
Веселі мультфільми додали тепла, якого так не вистачало в цей холодний ранок.
А в цей час на галявині перед бібліотекою другий загін зігрівався екологічною грою просто неба "Школа Робінзонів".
Для початку побігали,щоб знайти вісім літер,які були заховані в різних місцях на галявині. Хоча однієї літери так і не знайшли,склали слово "екологія" і дізналися,яка наука захищає природу.
На ЕКОстежці позбирали сміття,яке не може дати природа і за допомогою таблиці дізналися, скільки часу потрібно,щоб розклалися скляна і пластикова пляшки,диск,кришки,шприц,папір та інші предмети. Разом з Тетяною Дорофеєвою дізналися багато неприємного про сміття і наслідки його неправильного використання.
Під час гри "Шукачі лісових скарбів" разом з Інною Табаковою  шукали дерева липи, шовковиці, горіха, клена,груші,каштана і дізнавалися про їх користь для людини. Знайшли траву подорожника, чистотілу,кульбабки,ромашки і почули розповідь про лікарські властивості цих рослин.
Гра "Робінзон у лісі" і "Ура!Я на річці!" познайомили дітей з правилами поведінки в лісі і на річці.
Сподіваємось,що завдяки отриманим знанням. діти проведуть своє літо безпечно для себе і для навколишнього середовища.

Тетяна Дороніна, заступник директора по маркетингу і рекламі Кам'янської ЦБС.