Книги100 6037

Вважається, що вперше свято дитини організував ще в 1925 році китайський консул в США, в місті Сан-Франциско. Він запросив до себе на свято Дуань-у-цзе дітей китайського походження, у яких не було батьків. Вони зачаровано дивилися на свято човнів-драконів, отримували подарунки і були щасливі. Подібні свята стали проводитися щороку. Чи ця подія або якась інша - історія замовчує - послужила відправною крапкою для оголошення 1 червня Міжнародним днем дітей. Про свято голосно сказали в тому ж 1925 році в Женеві, на Всесвітній конференції з питань добробуту дітей.

Цикл заходів, присвячених Дню захисту дитини, був проведений в бібліотеці - філіалі №5.
Бібліотекарі відвідали дитяче відділення Центру первинної медичної допомоги № 1, що на Лівобережжі, де провели піар-акцію "Книги, які мають бути в кожній оселі". Книги Євгена Комаровського "Здоровье ребенка и здравый смысл его родственников", Вікторії Горбунової "Виховання без нервування" та посібники для батьків Надії Александрової "Дитина від одного до трьох років" та "Все про шкідливе харчування" привернули найбільшу увагу батьків.

Книжки100 6038

Далі за програмою у нас була арт - галерея малюнків на асфальті, в якій взяли участь відвідувачі бібліотеки. Дітям завжди подобається пробувати себе в ролі художника. Вони з великим задоволенням брали участь у творчому процесі створення святкової бібліотечної галявини.

Малюнки100 6022

Найбільш витримані учасники мали можливість поласувати морозивом із свіжою полуницею.

Vjhjpbdj100 6025

На майстер - клас "Лялька-мотанка - берегиня роду", який проводила активний член родинного читацького клубу "Джерело" Ірина Лук'янішина були запрошені діти-сироти з дитячих будинків сімейного типу та постійні читачі філіалу.

Лялька-мотанка здавен була оберегом в українській родині. Кожна матір робила для своєї дитини ляльку, щоб та гралась.

Мотанки100 6006


Мотанка є втіленням добра і лагідності, посередником між бабусею та онукою, старшим та молодшим поколінням. Тому в ній, зробленій нашвидкоруч, щоб заспокоїти, зайняти дитину, чи виготовленій старанно, як подарунок на свято, закладений родовий, етнічний фактор любові і сподівань, віри в добро та захист від злих сил.

Ляльки100 6017

Українська лялька тим унікальна, що вона — така ж, яка була тисячі років тому!

Міжнародний день захисту дітей - це не тільки веселощі, сміх, пісні і розваги. Це ще й можливість для дорослих голосно заявити про своє бажання зробити щось хороше для тих дітей, яких потрібно захищати.
До речі, прийти в найближчий дитячий будинок з подарунками, розвагами, запрошенням до творчості, спортивних змагань може будь-яка людина. І ви! І це теж буде данина святу захисту дитини від важких обставин життя.