В Дніпродзержинській центральній бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка пройшов захід, присвяченний Дню Європи під назвою "Впізнай країну за описом". Для студентів металургійного коледжу була підготовлена вікторина, презентація та фотоколаж "Впізнай країну Європи по фото". Бібліотекарі підготували цікаві запитання:

• Ця країна третьою у світі запустила у космос власний штучний супутник Землі. Вона має космодром Кру, розташований у заморській території.may 2016 den evropy


У цій країні значну роль у боротьбі за охорону навколишнього середовища відіграють громадські організації. У 1978 р. на політичній арені, вперше серед країн світу, з’явилась Партія зелених.
Між якими країнами побудований тунель протяжністю 50,5 км, з яких 37 км пролягають під морським дном? Із інтервалом 25 хв потяги завдовжки 750 м, курсують тунелем зі швидкістю 130 км/год. Будівництво цього тунелю тривало 7 років, на ньому було зайнято 7 000 робітників.
Паштет з гусячої печінки (фуа-гра) — національна страва народів цієї країни. Гусей для цього відгодовують кукурудзою. У кожному районі цієї країни свій рецепт приготування такого паштету.
Ця країна на сьогодні найзнаменитіший у світі виробник морозива. Рецепти його виготовлення перейняли в Північній Європі та США.
У 1980 р. у цій країні створено профспілку «Солідарність», яка виступила проти комуністичної влади, організувавши кілька страйків на Гданській верфі. Лідер «Солідарності» Лех Валенса у 1990 р. став президентом цієї країни. Якої?
У столиці цієї держави розташовані штаб-квартири 270 міжнародних організацій, у тому числі й ЮНЕСКО. Протягом року тут відбувається близько 400 міжнародних конференцій і нарад.

IMG 8899

За правильні відповіді студенти отримували солодкі призи.

Тетяна Дороніна, заступник директора по маркетингу і рекламі ЦБС Дніпродзержинська.