SAM 6661

У зв’язку з 30-ю річницею аварії, що сталась 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції, та з метою збереження живої пам’яті про цю катастрофу і самовідданих людей, які втратили своє життя й здоров’я в рукотворному атомному пеклі, рятуючи мільйони інших, та формування ощадливого ставлення до природних ресурсів, в бібліотеці - філії №4 для учнів 8-А і 8-Б класів НВК № 13 пройшла година пам’яті "Чорнобильській катастрофі - 30 років".
Бібліотекари розмовляли з дітьми про трагедію не лише мовою цифр і фактів, а й за допомогою поезії, використовуючи фотоматеріали, що засвідчують сьогоднішній стан у Зоні. Здійснили віртуальну екскурсію до міста-привиду Прип’ять та самої ЧАЕС. Побачили ручного сома Гошу, який живе в охолоджувальному каналі атомної станції. Саме такі живі, емоційно насичені, відверті розмови з молоддю допомагають сформувати небайдуже ставлення до людської біди і землі, де ми живемо.

SAM 6658

В бібліотеці - філії №3 теж пройшла година пам'яті цієї трагічної дати. Читачів ознайомили з книжковою виставкою та переглянули відеоролик «Чорнобильська катастрофа».
Урок-реквієм "Чорнобильська трагедія очима дітей" пройшов для учнів 2-г класу СЗШ № 30 в бібліотеці-філії № 5.
Бібліотекарі продемонстрували фотоальбом "Ймення зорі - Чорнобиль" видавництва агентства "Чорнобильінтерінформ" 1996 року, що містить ілюстрований матеріал фотографів, які з ризиком для свого життя та здоров'я теж виконували свою роботу в зоні вибуху. Разом переглянули фільми "Секунды до катастрофы", "Тайны Чернобыля" та відеоролик "Чорнобильська трагедія очима дітей".

Тетяна Дороніна, заступник директора по рекламі та маркетингу ЦБС Дніпродзержинська