noVyi6eRsVw

У Дніпродзержинську пройшов обласний семінар директорів багатопрофільних позашкільних навчальних закладів, директорів позашкільних навчальних закладів науково-технічного напрямку.

19 квітня стало ключовою датою для директорів багатопрофільних та позашкільних навчальних закладів Дніпропетровщини науково-технічного напрямку, яких поєднала довгоочікувана творча зустріч у Центрі позашкільної роботи та дитячої творчості у місті Дніпродзержинську.
Основною нагодою для спілкування стало розкриття з різноманітних ракурсів питання "Формування успішної особистості педагога - шлях до самореалізації креативної особистостї дитини»".
Колеги говорили про різне, наболіле та актуальне, спілкувались та ділились досвідом. До плану проведення заходу входила виставка позашкільних навчальних закладів міста Дніпродзержинська - Станція юних техніків, Будинок дітей та юнацтва, Флотилія юних моряків та річковиків, Будинок дитячої творчості, Дитячий екологічний центр, Центр «Горицвіт», Центр позашкільної роботи та дитячої творчості, що демонструвала кредо кожного із закладів, їх пріоритетні напрямки роботи, презентацію педагогів – лідерів.
План проведення заходу містив наступні концентраційні моменти як: відкриття обласного семінару та вітання присутніх; бліц-портрет «Коротко про головне», що фактично являв собою виступи спікерів(доповідачів), який супроводжувався презентаційними роликами та виступами вихованців зразкових колективів Центру та їх батьків; презентація надбань педагогів «Мислимо. Діємо творчо»; друга частина заходу передбачала майстер-клас «Інформаційно-масової служба в дії»; брифінг «PS»; презентація педагогічних надбань філії Центру «Умка»; підбиття підсумків.
Творча толока колег з легкістю вирішила поставлені задачі, про що свідчила дружня та привітна атмосфера заходу та активне сприйняття матеріалу, «живе» інтенсивне обговорення.
Всього захід відвідало 56 директорів позашкільних освітніх закладів. Також на семінарі були присутні представники адміністративної ланки – Нестеренко А. Г. (заступник міського голови з питань виконавчих органів влади), Тарадін А. Л. ( заступник голови адміністрації Заводського району); Федорченко К. Є. (головний спеціаліст відділу позашкільної освіти та соціального захисту департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Волкова Л. В. (директор КПНЗ «Дніпропетровський обласний центр науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді», Чобан С. О. та Бабенко М. М. – методисти управління освіти і науки Дніпродзержинської міської ради.
Родзинками семінару стали виступи батьків та дітей (зразкового колективу школи естрадної майстерності «Зоряний дощ», зразкового колективу студії сучасної хореографії «Стиль життя», танцювально-спортивний клуб «Сокол»), вільно літаючі моделі, відкриті уроки в межах проекту «Разом з класом»(гурток «Долоньки», гурток «М’якої іграшки», ТЮГу «Сузір’я»), стрільба з луку (філія «Орлан»), шоу кордових авіамоделістів та картингістів. Оптимістичний настрій присутнім подарувала своєю лекційною емоційно-вибуховою промовою Хомич Олена Борисівна, старший викладач кафедри педагогіки і психології Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти і по сумісництву давній добрий друг Центру.
Семінар творчих колег став відмінною нагодою презентації порталу дитячої творчості Центру - http://www.centr.dp.ua 
Вцілому було цікаво та пізнавально!

Катерина Хаврунова

Фотоальбом https://vk.com/album84493189_231182413