ГлавнаяDSC 0151

В юнацькому відділі Дніпродзержинської бібліотеки імені Т.Г.Шевченка відбулася година державності "Соборність України". Девіз "Молодь єднає Україну" став основним посланням онлайн спілкування дніпродзержинських студентів-медиків із старшоколасниками і студентами вузів Львова.

Фотоальбом http://vk.com/album84493189_227390263

"Сьогоднішня тенденція єднання стала активною національною ідеєю, - зазначила директор Дніпродзержинської бібліотеки Тетяна Герасюта, відкриваючи культурний захід. - Оскільки наприкінці минулого року ми брали участь у проекті "Міняємо бібліотекарів" і до нас приїжджала провідний бібліотекар центральної Львівської бібліотеки для дітей та юнацтва Тетяна Пилипець, то у нас і виникла ідея провести онлайн-спілкування із молоддю цього міста. А ще місто Лева було вибране тому, що 21 січня 1990 р. патріотичні сили організували "живий ланцюг" між Києвом та містом Лева як символ духовної єдності людей східних і західних земель України".

ГерасютаDSC 0017

Під час перегляду кліпу "Україна це ми", бібліотекар Людмила Руденко ознайомила присутніх з історією державного свята.

РуденкоDSC 0024

Заступник Дніпродзержинського міського голови Андрій Нестеренко привітав усіх зі святом.

НестеренкоDSC 0022

А модератор онлайн-мосту - бібліограф Марія Мазніченко - розповіла львівянам про історію та визначні пам'ятки нашого міста.

МазниченкоDSC 0028

Молодь обох міст поділилася думками, що в їх розумінні соборність, чим і як її можна зміцнити, а також обмінялася музичними подарунками. Хор учнів молодших класів дніпродзержинської середньої школи № 6 виконав пісню "Діти України", а львів'яни порадували своїм кавером на пісню "Вербова дощечка".

ХорDSC 0044

Юнаки та дівчата з обох сторін разом склали сенкан (Сенкан — це вірш, що складається з п’яти рядків. прим. автора) "Схід-Захід - разом", головним словом в якому було "соборність".

СенканDSC 0124

Міст дружби завершився спільним виконанням Гімну України.

ГимнDSC 0159

Текст: Віктор КУЛЕНКО.