DSC_0174.JPG

Напередодні Дня освіти на базі СШ №4 ім. А.С.Макаренка за ініціативою спеціаліста інспекторсько-методичної служби, керівника мережі шкільних музеїв, члена краєзнавчого товариства Лариси Долини відбулось відкрите засідання міського краєзнавчого товариства "Кам'янське-Дніпродзержинськ".

Учасників засідання привітала директор школи Ніна Клімова. У ході роботи члени товариства ознайомились з проектом Лариси Миколаївни "Музей освіти Дніпродзержинська", який у 2012 році за підтримкою навчальних закладів, місцевих краєзнавців, адміністрації, педагогічного, батьківського та учнівського колективів був втілений на базі школи. Екскурсоводи музею, учні 9-х класів, розповіли гостям про створення і розвиток освітянської галузі Дніпродзержинська з кінця ХІХ сторіччя і по теперішній час, видатних вчителів, випускників навчальних закладів міста. На згадку про відвідування музею було зроблено пам'ятне фото.

DSC_0182.JPG

У другій частині засідання Л.Долина і керівник шкільного музейного комплексу "Джерело" СШ № 19 Г.Щербина поділилися своїми враженнями про участь шкільних музеїв Дніпродзержинська у ІV Всеукраїнському музейному фестивалі "Музей і діти: дитячі програми, центри, музеї". Ганна Іванівна презентувала слайд-шоу подій фестивалю, зустрічей, урочистих заходів, акцій тощо, які проводились під час його роботи. Директор міської бібліотеки Т.Герасюта та краєзнавець Л.Алексієвська подякували за організацію зустрічі і висловили пропозицію в подальшому продовжити практикувати проведення відкритих засідань міського товариства "Кам'янське-Дніпродзержинськ" на базі шкільних музеїв. І разом з їх керівниками, радами музеїв, допомагати у зібранні матеріалів, поновленні і розширенні музейних експозицій, створенні нових.

ДОВІДКА

У Дніпродзержинську в освітянській галузі на громадських засадах працює 37 музеїв і музейних кімнат. Двом присвоєно почесне звання "Зразковий музей", двом - "Народний музей". П'ять музеїв стали лауреатами Всеукраїнського фестивалю "Музей і діти - 2015".