10704-junge-union-archiv.jpg

У Ценрі освіти Дніпропетровської області за підтримки Фонду Конрада Аденауера в Україні відбулась неформальна зустріч активістів євроклубівського руху міст Дніпропетровська та Дніпродзержинська з лідерами "Молодіжного союзу" (JungeUnion) молодіжної організації партії Християнсько-Демократичний Союз. До участі у зустрічі також долучились студенти, які в минулому були лідерами шкільних євроклубів.

Головною темою, за якою спілкувалась молодь - "Євроінтеграція України". Учні і студенти обмінялись думками з лідерами "Молодіжного союзу" Німеччини, отримали від них поради щодо подальшої співпраці, розвитку молодіжного руху, підвищення ролі євроклубів з цих питань. По завершенню зустрічі директор Фонду Конрада Аденауера в Україні Габріель Бауман та голова Міжнародної комісії організації "Молодіжний союз" партії ХДС Йонес Уакас подякували спеціалісту інспекторсько-методичної служби управління освіти і науки Дніпродзержинської міської ради, координатору з питань євроінтеграції закладів освіти міста, керівнику мережі євроклубів Ларисі Миколаївні Долині за організацію зустрічі. З нагоди 25-річного ювілею відкриття кордону між Західною і Східною Німеччиною, падіння Берлінської стіни, яку німецький народ буде відзначати у листопаді 2015 року, гості подарували символічний німецький сувенір – фрагмент з Берлінської стіни. Побажавши при цьому, щоб в Україні ніколи не було стін, які поділяють людей, щоб українці жили тільки в мирі та злагоді. Також німецькі друзі відзначили хороший рівень англійської мови євроклубівців. А Катерині Кучер, студентці першого курсу Київського університету банківської справи, в минулому президенту Ради лідерів мережі євроклубів Дніпродзержинська, запропонували співпрацювати з Фондом Конрада Аденауера в Україні та представляти в ньому молодь євроклубівського руху Дніпропетровщини.

ДОВІДКА

"Молодіжний союз" (JungeUnion) є молодіжною організацією партії Християнсько-Демократичний Союз (лідер партії Ангела Меркель). Організація має 30 депутатів в Бундестазі і 3000 депутатів місцевого значення. "Молодіжний союз" сумісно з Фондом Конрада Аденауера в Україні тривалий час підтримує демократичні організації в нашій країні.