ДКФВ.jpg

14 травня в Дніпродзержинському коледжі фізичного виховання був проведений обласний семінар керівників фізичного виховання "Інноваційні форми проведення спортивно-масових заходів у позаурочний час".

Після знайомства учасників заходу з музеєм спортивної та трудової слави коледжу, а також виставкою новітнього спортивного обладнання, розпочалась робота семінару. Керівниками семінарського засідання були: директор ДКФВ В.І.Чибісов, перший заступник начальника обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України І.К.Шкловський, голова обласного об'єднання керівників фізичного виховання вищих навчальних закладів І–ІІ рівнів акредитації Дніпропетровської області Є.І. Рубанов, керівник фізичного виховання ДКФВ "Інноваційні форми проведення спортивно–масових заходів у позаурочний час" Т.Х. Хасамутдінов.

Присутніх зацікавили майстер–класи по інноваційним формам занять, які проводились в залах спортивних єдиноборств, спортивних ігор, а також на відкритому тренажерному майданчику. Крім уже загальновідомих та масово розповсюдженних танцювального флеш–мобу, черлідінгу, пумсе учасникам семінару було показано тай–бо - фітнес–програму, яка об'єднує в собі елементи аеробіки, танцю, боксу і філософію східних бойових мистецтв; зумба – танцювальну фітнес–програма на основі латинських та світових ритмів (зумба являється дуже ефективною, високоінтенсивною програмою, яка спалює до 900 калорій за годину. - прим. автора); футбольний більярд – де управлятися з м'ячами потрібно не києм, а за допомогою своїх ніг; кроссфіт – програма силових вправ, кінцевою метою якої є поліпшення загальної фізичної форми, реакції, витривалості і готовності до будь–якої життєвої ситуації, що вимагає активних фізичних дій.

Театр фізичного виховання коледжа показав учасникам семінару спортивно–театралізовану виставу "Слава Україні!", після вичтупу якого було зазначено, що саме шоу–програми спрямовані на створення специфічної атмосфери на змаганнях і додають необхідний градус настрою в середовищі уболівальників.

Текст: Віктор КУЛЕНКО.

 

 

ДКФВ1.jpgДКФВ2.jpg