Великдень для дітей - особливе свято. Важливо, щоб кожна дитина взяла участь у святкуванні Світлого Воскресіння Господнього. Для вихованців НВК "Гармонія" цей рік не став винятком. Завдяки Дніпродзержинській благодійній організації "Центр культури та мистецтв "Златоуст" на другий день Великодня, сорок вихованців взяли участь у VIII єпархіальному фестивалі "Пасха Красна на Приоріллі", який проходив в історичному місці Приорільського краю на території Свято-Успенського храму села Китайгород Царичанського району.

 

 

11091011_677530762375079_4544207722160714932_o.jpg

Дружба закладу з благодійною організацією "Златоуст" існує вже багато років. Центр культури та мистецтв сприяє творчому і духовному розвитку вихованців, котрий рік поспіль надає допомогу в організації перевезення дітей на благодійний фестиваль "Мама + я", фестиваль "Пасха Красна на Приоріллі", допомагає проводити свята, дозвілля учнів.

Цього великого свята Пасхи чекали і дорослі, і діти, щоб не тільки побувати на церковній відправі, а й взяти участь у фестивалі, ознайомитись з духовною спадщиною Дніпропетровської області, традиціями української культури, Світлим Святом Пасхи, закріпити дружні та творчі контакти з іншими учасниками фестивалю, обмінятися здобутками в області народної та православної творчості.

Почалось свято з відвідування святкової Божественної літургії під Великодній передзвін храмових дзвонів в Свято-Успенському храмі. Після служби на учасників чекали розваги та конкурси, майстер-класи з ужиткового мистецтва, виставки творчих робіт, а також цікава концертна програма. До участі у фестивалі були запрошені самодіяльні творчі колективи, недільні храмові школи, будинки дитячої та юнацької творчості, народні умільці і майстри вишивок, витинанок, розпису та інших декоративних виробів районів та благочинь Дніпропетровщини.

Зразковий хореографічний колектив "Дніпрові зорі" під керівництвом О.І.Ділєєва, не став виключенням і станцював на великій сцені фестивалю український народний танок "Каблучок" та естрадний танок "Нова хвиля".

3.jpg А учениця 5-А класу Юлія Стефанська виконала для всіх присутніх запальну, веселу пісню "Топни ніжкою". "Я вперше мала можливість виступати на такому фестивалі, - ділиться спогадами Ю.Стефанська. - Він справив на мене незабутнє враження. Дякую публіці, яка тепло прийняла і підтримала мене на сцені. Особливо сподобався мені парад писанок. І хоч по закінченню ми втомились, але ця втома була дуже приємна".

 

 

2.jpg

 

1.jpg

Родзинкою свята став парад-презентація велетенських розмальованих диво-писанок та вишиванок. Кожна з яких – це витвір мистецтва, індивідуальні, барвисті та яскраві. Для усіх учасників фестивалю та гостей працювала кухня: пригощали смачною козацькою кашею, українським борщем, морозивом, пасхальним пирогом, який вражав всіх своїм дизайном, красою та розміром.

Завершилось фестивальне дійство церемонією нагородження. Зразковий хореографічний ансамбль "Дніпрові зорі" і Юлію Стефанську було нагороджено грамотами за участь у святі.

Цей Великдень діти запам'ятають надовго, і, дай Бог, щоб торжество молитви і радості, в якому вони взяли участь, збереглося в їхніх серцях.

Адміністрація, батьківський та дитячий колективи НВК "Гармонія" щиро вдячні Голові правління Дніпродзержинської благодійної організації "Центр культури та мистецтв "Златоуст" О.В. Любкіну та директору центру С.Т.Волошиній за милосердя, душевну щедрість, соціальну діяльність, духовно-моральний розвиток і великий внесок у формування у дітей культурних та високих моральних орієнтирів на основі християнських цінностей, за світлі спогади і тепло, що залишаються в серцях вихованців учбового закладу, для яких поїздки на фестивалі є знаменною і жаданою подією в їх житті.

Прес-центр дитячої організаїї "Надія".