Кіберспорт в Дніпрі і Україні продовжує активно розвиватися, охоплюючи все нових учасників і соціальні групи.

Міський сайт вже неодноразово розповідав про розвиток кіберспорту і всеукраїнських турнірах, в яких успішно виступають і представники Дніпра. Особливий інтерес до цього виду спорту проявляється в період всесвітньої пандемії і карантинних обмежень, коли традиційні контактні види спорту відчувають загальновідомі проблеми. Кіберспортсменом ж, борцям в віртуальних світах, ці проблеми не загрожують. повідомляє https://gorod.dp.ua/news/188467

 

Ще одним кроком у розвитку кіберспорту став перший всеукраїнський турнір для людей з особливими потребами.

Один з організаторів цих змагань, кам`янчанин Кирило Іванов розповів про них Міському сайту наступне.

Завершився перший всеукраїнський кіберспортивний онлайн-турнір по CS: GO для людей з особливими потребами #UNICGAMERS 2021.

50 учасників, які сформували 10 колективів, билися за призовий фонд у розмірі 7 500 грн., А після закінчення турніру організатори прийняли рішення збільшити призовий фонд до 8 750 грн, щоб всі команди отримали свій приз!

За підсумками всіх зіграних зустрічей чемпіоном стала команда MIPOBEDIM, яка в дуже напруженій боротьбі обійшла другу команду-фіналіста - TheDeathMachine.

У підсумку призові місця турніру розподілилися наступним чином:

1 місце - MIPOBEDIM - 2 500 грн;

2 місце - TheDeathMachine - 1 500 грн;

3 місце - dmg by skill - 1 000 грн;

4 місце - Tiger - 750 грн;

5-10 місця - Assassinn, MIGHTPOWERFORCE, Deguard team, Dragonss, team alien, MARVEL - 500 грн.

Однією з учасниць команди-переможця турніру стала Ксенія Сіміри . Вона з юних років захоплюється комп'ютерними іграми, але до недавніх пір про киберспорте і турнірах нічого не знала. Дізнавшись про майбутньому змаганні з соцмереж, зареєструвалася для участі, вперше спробувавши себе в командній грі.

Про враження від турніру Ксенія сказала наступне:

 

«Це для мене перша команда, і я дуже рада, що саме з цими хлопцями мені вдалося пограти. Спілкуватися нам було досить легко, якщо мені щось було не зрозуміло, вони підказували і давали поради. Я дуже їм усім вдячна. Якщо з'явиться така можливість, з великим задоволенням буду брати участь в подібних змаганнях. Вони об'єднують людей, дозволяють отримати більше спілкування, завести нові знайомства і придбати цікавий досвід ».
Партнер #UNICGAMERS 2021, Міжнародний благодійний фонд «Keeplife», також підготував для всіх учасників приємний сюрприз - безкоштовне навчання на IT-курсах SmileToFuture. Зареєструватися на курси може будь-який гравець турніру по посиланню .

 

«У наших планах найближчим часом організувати наступний турнір для людей з інвалідністю, в якому візьмуть участь ще більше гравців. У наступному турнірі ми врахуємо всі побажання учасників, щоб зробити турнір ще зручніше і ще цікавіше, а також знайдемо ресурси і можливості для збільшення розміру призового фонду », - прокоментував це рішення голова правління UESF Іван Данішевський .

Хочеться висловити подяку всім учасникам і глядачам цього змагання, а також таланту студії WePlay Esports - Олександру «Enkanis» Поліщуку, який висвітлював цей чемпіонат. Також хочемо подякувати за допомогу в організації Сергія Пелеха і Кирила Іванова.

 

«У роботі я завжди намагаюся розповідати про людей, які сидять по той бік монітора - це цікаво і мені, і глядачеві, - зазначив талант WePlay Esports, Олександр« Enkanis »Поліщук. - І дуже круто, що в рамках #UNICGAMERS 2021 вдалося познайомитися з чудовими хлопцями, у кожного з яких своя унікальна життєва історія. Під час турніру учасники намагалися, переживали і вкладали багато сил, щоб продемонструвати свої вміння на все 100%. Я був в чаті кожної команди, тому знаю, про що говорю. Загострення пристрастей не вщухав аж до останнього матчу. Соціальний проект «Кіберспорт для всіх» - відмінне починання, яке потрібно розвивати, проводити ще більше турнірів з різних дисциплін. Адже кіберспортивного індустрія має всі можливості, щоб кожен зумів знайти себе в ній ».
Ксенія Сіміри.
Ксенія Сіміри.
Олександр Поліщук.
Олександр Поліщук.