В рамках проекту "Відчуй Дніпро" в обласному центрі відкрили другу бронзову міні-скульптуру. Вона присвячена диригентові Гургену Карапетяну. Скульптуру розмістили біля Дніпропетровської філармонії ім. Л. Когана. З 1967 року Карапетян очолював її симфонічний оркестр.

"Всього в рамках проекту "Відчуй Дніпро" у нас з'явиться 8 скульптур. Всі вони присвячені видатним особистостям або значимим подіям, які пов'язані з історією Дніпра. Проект реалізується завдяки "Бюджету участі", - розповів заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко, повідомляє сайт https://sobitie.com.ua/dnepropetrovsk-novosti/v-dnepre-otkryli-bronzovuyu-mini-skulpturu-kamenskogo-skulptora.

На скульптурі, яку виготовляли близько 10 днів, зображені руки диригента і ноти.

 

 

"Руки - це символ всього. Все, що нас оточує, що відбувається в житті - це справа чиїхось рук. Що вже й говорити про руки диригента, який керує цілим оркестром, тому ідея виникла миттєво", - говорить автор міні-скульптури кам`янчанин Гарнік Хачатрян.

Станіслав Карапетян дуже радіє тому, що в Дніпрі з'явився твір, присвячений його дідусеві:

"Мені було всього п'ять років, коли дідусь пішов з життя. Однак навіть в такому малому віці я відчував, який це велика людина був! Пам'ять про дідуся передається в нашій родині. А завдяки такій ініціативі цю пам'ять з нами можуть розділити жителі Дніпра і його гості".

Нагадаємо, проект "Відчуй Дніпро" стартував в цьому році на День міста, 12 вересня. Перша бронзова міні-скульптура була присвячена Олександру Полю, її розташували біля будівлі Дніпровської міської ради.