Міста Дніпропетровської області приступили до розробки Стратегій розвитку до 2027 року. На думку екологічної організації «Голос Природи», стратегії розвитку обов’язково повинні враховувати тенденцію зміни клімату, для цього в програмні документи потрібно включити окремий розділ, присвячений кліматичній адаптації. З метою вивчення думки громадян і підготовки пропозицій щодо адаптації населених пунктів до зміни клімату організація «Голос Природи» просить жителів Дніпропетровської області заповнити спеціальний опитувальник:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSew9UotWqS7EwKCYUx7Qi_21v1cgUryr7WN_uvw828FQ4I8tA/viewform?fbclid=IwAR3qx1sq1Dx_iA3i5U-ugjmXhTLv8lAKkSoQQ1UtEyhgmAecIWVuRko9Q-w

 

У Кам’янському розробляють стратегію розвитку до 2027 року

 

У Кам’янському місцева влада приступила до розробки стратегії розвитку міста до 2027 року. З перших днів узгодження цього документа з громадськістю, екологічна організація «Голос Природи» подала свої критичні зауваження та пропозиції. На думку екологічної організації «Голос Природи», в стратегії розвитку Кам’янського необхідно прописати окремий розділ, присвячений адаптації різних сфер міського життя до зміни клімату. У цьому розділі організація «Голос Природи» запропонувала прописати заходи, спрямовані на зниження ризику локального підтоплення, підвищення пожежної безпеки, збільшення площі зелених зон і кількості зелених насаджень, створення рекреаційних зон з особливим статусом, відновлення роботи місцевої метеорологічної станції, створення сучасної системи моніторингу стану повітря, впровадження системи роздільного збору сміття, санацію міського сміттєзвалища. Пропозиції «Голос Природи» були складені на основіпроведеної оцінки вразливості Кам’янського до зміни клімату і практичних проектів зі зниження ризику локального підтоплення. Ці заходи були виконані в Кам’янському з ініціативи організації «Голос Природи» в 2016-2018 роках.

 

Оцініть вразливість своїх населених пунктів до зміни клімату

 

Зміна клімату – це серйозний виклик, ось чому у всіх європейських стратегічних програмах розвитку (локальні, регіональні, національні) в обов’язковому порядку є розділи, присвячені зниженню викидів парникових газів і кліматичній адаптації. Ми повинні враховувати ці тенденції, якщо хочемо співпрацювати з європейськими інституціями (органи влади, фонди). Крім цього, ми не можемо планувати безпечне майбутнє наших населених пунктів без урахування тенденції зміни клімату. Щоб пом’якшити негативні наслідки кліматичних змін у Дніпропетровській області, необхідно провести оцінку вразливості міст та сіл до зміни клімату. У населених пунктах, де такої оцінки не було, необхідно включити її проведення до Стратегії та інших програмних документів. За результатами проведеної оцінки складаються плани дій, які включають заходи, спрямовані на вирішення конкретних проблем, характерних для даного населеного пункту. З метою вивчення думки громадян і підготовки пропозицій щодо адаптації населених пунктів до зміни клімату організація «Голос Природи» просить жителів Дніпропетровської області заповнити спеціальний опитувальник:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSew9UotWqS7EwKCYUx7Qi_21v1cgUryr7WN_uvw828FQ4I8tA/viewform?fbclid=IwAR3qx1sq1Dx_iA3i5U-ugjmXhTLv8lAKkSoQQ1UtEyhgmAecIWVuRko9Q-w