Жителям Узбекистану будуть платити за ходьбу пішки. Для цього треба пройти мінімум 10 тисяч кроків в день

 

Президент Узбекистану Шавкат Мірзійоєв підписав указ про грошову винагороду за ходьбу пішки. Згідно з ним, всі жителі країни старше 18 років можуть отримати від держави невеликі грошові виплати, якщо будуть проходити за добу мінімум 10 тисяч кроків. Для цієї ініціативи грошу будуть надходити від додаткових податків з виробників шкідливих для здоров'я продуктів. Що саме буде вважатися "шкідливим", поки не відомо, повідомляє https://nv.ua/ukr/lifestyle/uzbekistan-pidtrimaye-materialno-tih-hto-hodit-pishki-ostanni-novini-50121706.html

Для того, щоб брати участь в програмі, потрібно зареєструватися на сайті "Здоровий спосіб життя" (його планують запустити пізніше). Там же буде проводитися контроль кроків і виплати на спеціальний електронний гаманець, пише Sputnik Узбекистан.

Так, за пройдені 10 тисяч кроків на добу учасники отримають 3000 сумів (8,30 грн). Крім того, отримати гроші можна і за загальну активність протягом місяця: житель міста, який пройшов більше за інших учасників, отримає 300 тисяч сумів (830 грн), а житель села - 500 тисяч сумів (близько 1400 грн). А той, хто пройде більше всіх в країні, зможе заробити мільйон сумів (2760 грн).