З 1 жовтня 2029 року всі магазини, ресторани та інші заклади не повинні приймати одну, дві, п'ять, десять, двадцять, п'ятдесят, сто і двісті гривень, а також 25 копійок.

 

"Монети номіналом 25 копійок і всі банкноти старих зразків, введені в обіг до 2003 року, перестають бути засобом платежу при здійсненні розрахунків готівкою і будуть вилучені з обігу з 1 жовтня 2020 року", - йдеться в повідомленні прес-служби регулятора https://bank.gov.ua/ua/news/all/moneti-nominalom-25-kopiyok-ta-banknoti-grivni-starih-zrazkiv-do-2003-roku-perestayut-buti-zasobom-plateju-z-01-jovtnya-2020-roku

Це означає, що з сьогоднішнього дня всі установи повинні припинити приймати ці монети і купюри, а залишки таких монет і банкнот - до 16 жовтня здати в каси банків України для зарахування на рахунки.

У той же час громадяни зможуть без обмежень і безкоштовно обміняти монети номіналом 25 копійок і старі банкноти, введені в обіг до 2003 року, на монети і банкноти інших номіналів і зразків протягом наступних трьох років:

- у всіх українських банках - протягом одного року з дати вилучення їх з обігу - до 30 вересня 2021 включно;

- в Національному банку та уповноважених банках (Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк Аваль, ПУМБ) - протягом трьох років з дати вилучення їх з обігу - до 30 вересня 2023 включно.

У зв'язку з вилученням монет з обігу в Кам'янському з 1 жовтня змінилася вартість проїзду на автобусних маршрутах

На колажі, опублікованому вверху, зображені всі банкноти і монети, які вибувають із обороту. Їх номінал: одна, дві, п'ять, десять, двадцять, п'ятдесят, сто і двісті гривень, а також 25 копійок.

Зазначені застарілі купюри номіналом від однієї гривні до десяти вже випускають тільки у вигляді монет.