Театр, в якому всі актори - діти, а їхні вистави - повноцінний продукт, що продається, планують створити в Кам'янському на базі Нової сцени. Детальніше розповів режисер-постановник Кам'янського театру Віктор Попов.

"У нас для дітей в основному працюють дитячі гуртки або студії, а ось, щоб діти з такою ж відповідальністю виходили на сцену, як дорослі, щоб публіка купувала квитки на їхні вистави, на таке ще жоден театр України не наважився", - розповів В. Попов.

За його словами, зараз вирішується дуже важливий момент по створенню дитячого театру - правовий. Адже потрібно зрозуміти, як будуть працювати діти, як нараховувати їм зарплату, адже вони ще неповнолітні.

Поки розглядається варіант укладення договорів з батьками, які будуть давати дозволу на виступи своїх чад, і отримувати їх зарплату. Зараз саме за такою схемою працюють з дітьми, які виступають на сцені Кам'янського театру.

Також керівництво театру ще не визначилося з репертуаром, які вистави запропонувати грати юному поколінню, щоб їх зацікавило. Сам дитячий театр розташується на Новій сцені (колишній БК ім. Горького), там же будуть показувати свої спектаклі юні актори.

Джерело https://kstati.dp.ua/kultura/v-kamenskom-sozdadut-detskiy-teatr