Вчора, 5 січня, в Кам'янській центральній бібліотеці ім. Т.Г.Шевченка відкрилася фотовиставка "Відтінки настрою".

"Міська фотографічна ініціатива" разом з бібліотекою, на базі якої група була створена, організували другу виставку (попередня була влітку 2020 року). "Ми назвали її "Відтінки настрою", - прокоментував керівник групи Андрій Заїка. - Щоб показати багатогранність людського настрою, крім полегшених, просто яскравих фотографій були відібрані знімки зі змістом, що дозволяють глядачам побачити момент, що фокусує все і відразу. фотограф свого роду як антена. Він приймає сигнали оточуючих і намагається через свій світогляд їх ретранслювати в фотознімки. Цим і чіпляє хороша фотографія. Автор показує момент, що відбувається миттєво, який актуальний, або навпаки, абстракціонується, показуючи щось, чого не бачать інші. І найголовніше, такі фотографи завжди діляться своїми роботами з оточуючими".

Директор бібліотеки Лариса Денисенко додала, що їхня фішка - виставка у вікнах бібліотеки вже виправдала себе давно. "По-перше, гріх не використовувати такі величезні вікна, які є у нас. А по-друге, це шикарна форма роботи. Не дивлячись на те, що бібліотека йде на двотижневий локдаун, але фотовиставка продовжить працювати. Ні карантин, ні негода, ні інші складності нашого життя не можуть її зупинити. Люди проходять повз, і хто зупиняється, хто мигцем, але всі дивляться на роботи, виставлені у вікнах бібліотеки. Цим самим ми даємо людям познайомитися з талантами, які є в нашому місті".

 

 

Треба додати, що на виставці представлені фотографії десяти авторів - Миколи Болотіна, Сергія Іванько, Галини і Володимира Захарових, Володимира Земляного, Єгора Кожем'якіна, Сергія Мєрного, Ірини Лук`янишиної, Павла Буніна,
Андрія Заїки.