У нашому місті випустили незвичайний календар на 2021 рік.

Тираж видання - всього 50 екземплярів. Щомісяця даного календаря представлений мозаїкою з фото. На знімках зображені члени кам'янської громадської організація "Лелека". Вона об'єднує городян, змушених пересуватися в інвалідних колясках, повідомляє https://sobitie.com.ua/novosti/12-istoriy-o-zhitelyah-kamenskogo-okazavshihsya-silnee-obstoyatelstv?fbclid=IwAR1mN3K44R8qXpVlD91DWho4I7FX_nqyzLo-bDE6COTDQuXrfPJXuFIVa14

На знімках видно, що, незважаючи на обставини, ці люди знаходять в собі сили вести повноцінне життя і позитивно дивитися на світ.

За словами Людмили Лазаренко, голови "Лелеки", сьогодні в цю громадську організацію входять 95 осіб. На 2021 рік у "Лелеки" вже є свої плани і проекти. Правда, реалізація їх почнеться з березня, коли погода і епідеміологічна обстановка почнуть налагоджуватися.

Людмила Лазаренко підкреслила, що "Лелека" - не благодійний фонд, сюди не звертаються за кілограмом крупи або цукру. У організації інші цілі. По-перше, створити в Кам'янському таку інфраструктуру, щоб люди в інвалідних візках могли по ньому безперешкодно пересуватися (до речі, сьогодні в цьому напрямку зроблено вже багато). По-друге, допомогти людям зазначеної категорії зажити повноцінним життям і подолати певний психологічний бар'єр, який часто виникає в подібних життєвих обставинах.

А ось вказаний календар активісти "Лелеки" роздали керівникам міських служб. Ініціатори акції вважають, він буде нагадувати чиновникам Кам`янського про потреби людей в інвалідних візках.

Редакція, в свою чергу, розміщує календар на сторінках нашого видання. Висловлюємо надію, що він допоможе нашим читачам не здаватися під натиском життєвих обставин і знаходити в наших непростих реаліях позитивні моменти.

Контактний телефон Людмили Лазаренко, голови громадської організації "Лелека": 067-892-82-90.

Ігор Кузьмінський

P.S. 11 грудня, під час  церемонії нагородження переможців та призерів змагань "Ти зможеш, якщо я зміг" календарі отримали начальник управління молоді та спорту Едуард Коряк і директор "Інваспорту" Юрій Коновалов (на нижньому фото).