Днями відома письменниця з Кам`янського Марія Дружко за організацію та розвиток патріотичного культурологічного проекту ViVArt була відзначена престижною відзнакою Фундації ім. Івана Багряного (США).

Відзнакою ім. Івана Багряного вшановуються з нагоди ювілейних дат, визначних подій, за вагомі досягнення в галузях науки, освіти, культури, активну державотворчу та громадську діяльність громадяни України і представники української діяспори, окремі колективи, установи, релігійні громади та інші юридичні особи. Співзасновниками відзнаки є Фундація ім. Івана Багряного (США) та Всеукраїнський щомісячник „Бористен“. За рішенням журі в 2020 році відзнакою імені Івана Багряного крім Марії Дружко були визнані:

Володимир Семестяга (Луганськ, Україна) – за мужність та героїзм виявлений під час окупації російськими загарбниками Донбасу.
Андрій Ніколайчук (Дніпро, Україна) - за оборону України під час російської агресії на Донбасі, пропаганду патріотичних цінностей та волонтерську діяльність.
Микола Кульчинський (Полтава, Україна) – за плідну діяльність на посаді голови Полтавського обласного об'єднання Всеукраїнського товариства "Просвіта".
Іван Буртик (Ню-Джерзі, США) – за вагомий внесок у становленні Українського Вільного Університету в Мюнхені (Німеччина).
Любов Василів–Базюк (Торонто, Канада) – за високохудожні книги з української тематики останніх років.
Василь Слапчук (Луцьк, Україна) – за книгу "Роман & Роман" та визначний внесок в українську літературу.

 

ДОВІДКА

Фундацію імені Івана Багряного засновано у 1975 році у штаті Пенсильванія з ініціативи колишнього остарбайтера, патріота—українця, прихильника творчості Івана Багряного, Миколи Шаблія, члена Української революційно-демократичної партії, з метою вшанування пам’яті письменника. Його підтримали інші члени УРДП. У 1976 році Фундація отримала юридичний статус добродійної організації.