Артисту оркестру Кам`янського театру ім. Лесі Українки, скрипалеві-віртуозу Олександру Володіну Указом Президента України № 18/2020 присвоєно почесне звання "Заслужений артист України".

Біографічна довідка

Олександр Володін закінчив Дніпродзержинське музичне училище, а потім Національну музичну академію ім. Чайковського і в 1998 році аспірантуру при цій академії по класу скрипки. Працював концертмейстером Академічного симфонічного оркестру Національної філармонії України, Національного симфонічного оркестру, в ансамблі солістів "Київська камерата", в симфонічному оркестрі телебачення і радіо України, в Камерному оркестрі Богодара Которовича. З 2003 по 2008 роки і з 2012 по 2016 роки працював в Кореї, в Корейському естрадно-симфонічному оркестрі Seoul Pops Orchestra. У перерві між роботою за кордоном був солістом в оркестрі Дніпродзержинського театру ім. Лесі Українки, в Дніпропетровському будинку органної та камерної музики. З 2016 року Олександр Володін - перша скрипка Академічного музично-драматичного театру.

Олександр - виконавець високої якості, скрипаль-віртуоз, досконало володіє інструментом, фанатично відданий служінню музичному мистецтву. Він постійний учасник усіх концертних програм театру, де виступає як в складі оркестру, так і з сольними номерами.

У сольному репертуарі музиканта - складні віртуозні партії найрізноманітніших жанрів. Це і академічна інструментальна музика, і кавер-версії популярних класичних творів, джазові композиції та сучасна інструментальна музика. Завдяки багатому виконавському репертуару Олександра Володіна, його надзвичайної популярності у глядачів, в театрі були створені вже три його сольні програми, які з аншлагом і великим успіхом пройшли в Кам'янському.