Класика під хмарами
 
Артур Нікулін - молодий український піаніст, один з найбільш яскравих імен на сучасній українській сцені класичної музики. Кам`нчанин являється випускником Львівської національної музичної академії та Брюссельської королівської консерваторії, лауреатом багатьох престижних європейських конкурсів піаністів.
 
Одним з основних принципів своєї діяльності Артур вважає пропаганду класичної музики як абсолютно зрозумілого і доступного кожній людині мистецтва. У цей вечір ми зможемо побачити артиста не десь далеко на філармонічної сцені у фраку і краватці метелику, а побути з ним в одному просторі, на відстані буквально витягнутої руки і прожити зовсім нові відчуття того, як шедеври світової класичної музики народжуються прямо перед вашими очима, разом з нашим диханням.
Назва концерту "Класика під хмарами і трохи розмов" звичайно, в першу чергу говорить нам про те, в якому незвичному місці пройде цей концерт. Говорить і про те, що ми почуємо не тільки музику, але, на відміну від традиційного концерту класичної музики, вечір буде супроводжуватися поясненнями від самого піаніста і історіями народження тієї чи іншої інтерпретації твору. Адже для того, щоб музичний твір мав щасливе життя, йому мало бути тільки лише написаним автором. Є ще дуже важлива ланка, часто важливіше навіть, ніж сам композитор - і це виконавець.
Назва "Під хмарами" має і ще один, прихований, але, напевно, найважливіший меседж цього вечора. Як сказав Гете, "Музика стоїть так високо, що розум не в силах наблизитися до неї, вона вказує дію, підкоряє собі всіх, і ніхто не в змозі точно усвідомити собі його природу". Програма вечора підібрана так, що ми почуємо музику, яка буде на своїй, такій зрозумілій насправді мові, говорити про вічні людські цінності - любов, довіру, прощення, співчуття. Почуємо твори, які були створені композиторами в найвищі моменти підйому їх духу, коли вже нічого не могло зупинити потік творчого натхнення і душа творця музики перебувала в переносному сенсі - не на Землі. А там, де і ми зберемося в цей вечір - під хмарами.
У програмі - твори композиторів Л. Бетховена, Ф. Шопена, Й. Брамса, С. Рахманінова, Д. Чеснокова, В. Сильвестрова, А. Пярта, Г. Канчелі.
 
 
 
ДЕ - арт-тераса Музея українського живопису (Дніпро, Тоїцька площа, 5-А)
КОЛИ - 31 травня
ПОЧАТОК - 19:00