DSC1808
 
У Кам'янській бібліотеці ім. Т.Г.Шевченка в останній день осені пройшла презентація виставки кактусів "Колюче диво". Співробітник бібліотеки Адрій Енбулатов виставив на загальний огляд свою колекцію кактусів. "Моя колекція в основному охоплює гімнокаліціуми і чилійців (які ростуть на території Чилі), тому як саме ці групи для мене є привабливими за умовами утримання, і вони дуже рясно цвітуть. Є тут трохи маміллярій і є трохи рідкісних рослин. З рідкісних тут можна побачити ацтекіум Ріттер, абрігонію", - пояснив А.Енбулатов.
 
 DSC1791
 
Андрій розповів про історію свого захоплення (збиральництво кактусів почалося 18 років тому з маминого подарунка на день народження), про домашню колекцію, про те як вона поповнюється. З знанням справи і професіоналізма він відповів на ряд питань, які задали відвідувачі виставки. Цікаво, що вартість представлених в колекції кактусів оцінюється від 10 до 12 тисяч гривень. "Це унікальна інвестиція, яка буде постійно збільшуватися і в розмірі, і в ціні, тому що з віком рослини дорожчають", - резюмував свій екскурс в світ колючих рослин Андрій.
 
 DSC1795
 
До речі, навесні наступного року Андрій Енбулатов планує показати свою колекцію ароїдних рослин.
 
Під час презентації виставки кактусів, Алла Георгіївна Біленко провела екскурс в світ гераней і пеларгонії, а також відеоподорож по садам Австрії, що супроводжувалася додатковими розповідями про архітектуру цієї країни.