optimized uokq
 
 
В останній вересневий день в бібліотеці ім. Т.Шевченка відбулася зустріч українських письменників братів Капранових, Віталія і Дмитра з кам`янськими шанувальниками їхньої творчості. Вже третя за останні два роки. На що, з присущим їм гумором, столичні гості зауважили, що саме через Кам`янське пролягає дорога на Київ. Якраз вони напередодні відвідали міжнародний книжковий форум, який відбувся в Дніпрі. 
 
В гості до кам`янчан письменники приїхали не з порожніми руками, а з презентацією свого останнього роману "Справа Сивого".
 
optimized x7nc
 
Крім розповіді про історію створення книги і відсилання до задокументованих подій, що стали основою для роману, брати зачитували і уривки з нього. "Справа Сивого" - це детективна історія, яка відбувається у Катеринославі, а головним героєм є видатний історик та археолог Дмитро Іванович Яворницький. За сюжетом книги, у Дніпрі діє підпільна антиурядова організація. Молодому слідчому Шпакуватому доручають зайнятися головним підозрюваним – старим заколотником з великим стажем протизаконної діяльності. Крім Катеринослава дії відбуваються в Самарканді.
 
За словами авторів, їх твір відноситься до жанру антидетектив. Адже головним героєм є не слідчий, а "злочинець".