Фото Вінниця2
 
 
Як раніше повідомляли, 18–19 вересня у Вінниці відбулася перша нарада молодих літераторів, членів Національної спілки письменників України.
 
До культурного центру українського Поділля з’їхалися талановиті митці слова з усіх куточків нашої країни: від села Марківка, що Луганщині і до Львова, від Одеси і до Тернополя. Дніпропетровщину на цій зустрічі представляли кам`янчанки: письменниця та поетеса, член Національної спілки письменників України, координатор артпроекту VivArt, директор літагенції Drumiyav Марія Дружко та дитяча письменниця, абайкарка Олена Ляшенко. Після повернення додому вони поділились своїми враженнями.
 
Марія Дружко
 
- Ми з  великим задоволенням пристали на пропозицію секретаря НСПУ з молодіжних питань Богдани Гайворонської залучитися до першої наради молодіжного сектору НСПУ. Нас приємно вразила організація самого заходу! Усе відбувалося в  атмосфері творчої синергії, теплих стосунків, позитивного настрою. Відкрив захід голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський. Він зауважив, що проведення молодіжної наради  на базі вінницької письменницької організації  виявилося невипадковим, адже саме у  вінницькому осередку НСПУ сьогодні найбільше талановитої молоді. Пан Сидоржевський також наголосив на тому, що сьогодні НСПУ відкрита для молоді, а  відтепер метою керівництва Спілки є не тільки залучення молодих авторів до лав НСПУ, а й подальший їх розвиток як професійних письменників, майстрів художнього слова. Задля цього планується, що на базі обласних письменницьких організацій буде проведено семінари для творчої молоді, як членів НСПУ, так і кандидатів у члени.
 
Олена Ляшенко
 
- Привітав гостей і очільник вінницького осередку НСПУ Вадим Вітковський. Він оголосив присутнім про започаткування нової літературної премії "Бурштинова зоря", фундаторами якої стали голова асоціації "Український бурштиновий світ" Галина Химка, дипутат вінницької облради Леонід Повх та журнал "Вінницький край" під головуванням Вадима Вітковського.   
 
Марія Дружко
 
- Ми надзвичайно вдячні нашим колегам з  НСПУ Андрієві Стеблєву, Ірині Зелененькій, Сергієві Татчину, Наталці Доляк та іншим за теплий прийом, шикарну організацію, а головне за сонячний настрій. Ми переконалися на власному досвіді, що вінницькі письменники не лише талановиті, але й  гостинні! Усім же "нарадівцям" зичемо натхнення і нових творчих откровень.      
 
Фото Вінниця5