1Ляшенко і Дружко
 
У Вінниці 18-19 вересня відбулась нарада молодих літераторів, членів Національної спілки письменників країни. На неї були запрошені по одному представнику від кожної області країни. Дніпропетровщину представляли кам’янчанки: поезію – дитяча авторка, байкарка Олена Ляшенко, прозу – сучасна романістка Марія Дружко. 
 
Як повідомила О.Ляшенко, перший день розпочався із засідання у педагогічному університеті Вінниці  на чолі з головою вінницького осередку НСПУ, представниками міської адміністрації, викладачами університету із числа організаторів заходу. У другій половині дня молоді літератори перемістились до музею ім. Коцюбинського, де, окрім цікавої екскурсії, мали змогу читати власні твори та взяти участь у конкурсі "Підкова пегаса" - читання під відкритим небом на території музею. До речі, Олена Ляшенко та Марія Дружко стали дипломантами цього конкурсу та привезли до дому подарунки.
 
Диплом
 
 
На завершення першого дня, учасники заходу відвідали окрасу Вінниці – співаючі фонтани. Це музичне, світлове, голограмне, лазерне шоу із фонтанами. Сучасне, нове прочитання "Маленького принца" Екзюпері не залишило байдужим нікого. Втім, ніч для творчих людей – це лише початок. Вже у гуртожитку, де розмістились молоді літератори, вони самостійно продовжили літературні читання, ділились одне з одним вже не конкурсною поезією, а новими ідеями, наробками, відкриттями – лірикою, яка лунала від серця й до серця. 
 
Дружко читає свій твір
 
 
Другий день заходу розпочався із круглого столу та символічного підведення підсумків конкурсу "Підкова пегаса" де літератори знову ділились із публікою власними доробками та започаткували нову премію "Бурштинова зоря". Продовжився день екскурсіями до краєзнавчого музеї "Ставка Вервольф", Палацом Мерінга, торгівельним бурштиновим шляхом. Поезія цього дня лунала по всій Вінниці та у всіх її закутках, навіть на вокзалі учасники не могли розпрощатись без слова та пера.
"Майбутнє в української літератури є. І ми це довели разом протягом двох днів. Багатогранні, талановиті, непередбачувані, прикольні, сучасні – ось які вони – колеги по перу та слову з усієї України", - розповідає Олена Ляшенко.