DSC0594
 
В музеї міста Кам`янського 23 серпня, напередодні Дня незалежності, відкрилась фотовиставка "Сучасність. Без купюр". 
 
На презентацію зібралися, як відзначила директор музею Наталія Буланова, шанувальники "фіксування миттєвостей нашого повсякденного життя для нащадків". Це перша грунтовна виставка, де представлена творчість фотографів Дніпропетровщини. На стендах відвідувачі мають змогу побачити чотириста робіт, які надали шістдесят авторів. Тут представлено роботи таких метрів як Олексій Шпак, чия творчість пов`язана з історією України. Частина його робіт знаходиться в Національному музейному фонді України, а саме у історичному музеї імені Яворницького в Дніпрі. На фотографіях художника Сергія Алієва-Ковика можна побачити "Обличчя кам`яних баб" (так називається серія його фоторобіт) та роботи присвячені українському селу. Не можна не згадати Марлена Матуса, фундатора дніпровської школи фотографії, колишнього керівника студії "Веснянка". Петро Ламенко багато фотографує пейзажі Дніпра, які ми безповоротно втрачаємо. 
 
 DSC0556
 
Фактично це серйозна і об`ємна виставка, роботи до якої відбиралися не шляхом якихось обмежень, а де був лише один критерій - мистецтво. 
 
З привітаннями, щирими побажаннями до присутніх звернулись поважні гості. Начальник відділа культури департаменту з гуманітарних питань Кам`янської міської ради Наталія Ілларіошина повідомила, що Кам`янське стало першим містом Дніпропетровської області, в якому відкрилась виставка. Згодом вона буде мандрувати по всіх містах нашого краю.
 
 DSC0560
 
Приєднався до вітань Олександр Чегорка, член Національної спілки художників України. "Фотографія безперечно знаходиться на художньому і технічному перетині, вона стала окремим творчим напрямком мистецтва", - зазначив він. 
 
 DSC0568
 
Текст Віктора КУЛЕНКА.