Женщина украинка1
 
 
 
На початку серпня цього року до галереї Всеукраїнського мистецького порталу  "Жінка-українка" потрапили дві представниці Кам`янського - Марія Дружко та Марія Слободяник. Потрібно зазначити, що ще раніше там зайняла своє місце Олена Федіна (Ляшенко), дитяча поетеса, викладач Кам`янської СШ № 6.
 
 
Дружко
 
Марія Дружко  народилася 1 березня 1983 року. Випускниця Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, факультет української філології та мистецтвознавства (2000 – 2005). З 2003 року член Національної спілки письменників України. Пише віршовані та прозові твори для дорослих і дітей. Авторка книг "Журливі журавлі" (2000), "Сонячна соната" (2001), "Камертони душі" (2003), "Казочка про рукавички" (2005), "Клепсидра" (2006), "Стрітення" (2012). Авторка романів "Шейла" (2008), "Полювання на тура" (2017).
 
 
 
Слободяник
 
Марія Слободяник  народилася 14 жовтня 1995 року. Студентка четвертого курсу філологічного факультету (відділ перекладу) Дніпровського державного технічного університету. Перекладач (набуває досвіду у перекладах з англійської, польської, італійської, французької мов), поет, прозаїк, художник-іллюстратор. Автор збірки поезій та перекладів "Потойбічне" (2018).
 
ДОВІДКА 
 
Героїнею порталу "Жінка-українка" може стати кожна жінка, яка пише, малює, вишиває, співає, танцює, пече короваї, чи робить композиції з квітів... Одним словом – має до чогось талант. Вона може бути як професіоналом, так і митцем-аматором. Серед учасниць  арт-порталу є лікарі-поети, держслужбовці-співаки, економісти-народні майстри і т.п.