IMG 4080123
 
У Центральній бібліотеці Кам`янського на творчий вечір Сергія Злючого   зібралися цінителі його поезії, друзі, колеги, читачі. Поета привітали з 65-річним ювілеєм, який він днями відзначив.
 
Сергій Злючий - український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч, радник міського голови з питань культури, член ВО "Свобода", член Національної спілки письменників України, лауреат літературної премії імені Івана Сокульського, нагороджений медаллю "За жертовність і любов до України", один з тих, хто боровся за українську незалежність в нашому місті, волонтер. Більше 50 разів з волонтерською місією побував у зоні АТО, регулярно возить воїнам допомогу і переконаний: боротися є за що ...
 
Організатор творчих зустрічей з видатними українськими поетами, засновник фестивалю сучасної української поезії "Материк".
 
Весь вечір автор читав поезії та переклади Чеслава Мілоша та Арсенія Тарковського, вірші, що ввійшли в книгу "Мідні леви" і вірші з майбутньої книги "Сорок", створені протягом останніх років. Улюблені вірші також декламували Марія Дружко, Андрій Енбулатов, Олена Ляшенко, Катерина Кравченко і Ілона, маленька шанувальниця поезії ювіляра.
 
Поета привітали члени літературного клубу "ВівАрт", поет Михайло Яровий, художник Олександр Чегорка, учениця 11 класу колегіуму №16 Марія Гончаренко. Дівчина створювала картину на очах присутніх, а в кінці вечора подарувала її автору. Вірші Сергія Злючого класно лягли на полотно юної художниці, яка дуже емоційно прочитала кілька його віршів.
 
Автор: Денис Лачко