Сяйво
 
 
В Аулівській об’єднаній територіальній громаді 25-26 травня відбудеться Всеукраїнський патріотичний фестиваль "Сяйво-фест". 
 
В ньому приймуть участь понад півтори тисячі учасників з усієї України: чемпіони світу різних спортивних напрямків, майстри спорту України, спортивні колективи різних спортивних напрямків, гурти та зірки естради, танцювальні та вокальні колективи, громадські діячі, об’єднані територіальні громади Дніпропетровської області та інших областей України.
 
В грудні 2017 року Дніпропетровський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за сприяння Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону, виступив з ініціативою проведення у 2018 році децентралізаційних фестивалів громад.
 
"Ми хочемо популяризувати здоровий спосіб життя, патріотичне ставлення до своєї Батьківщини, відповідальне громадянство, обізнаність в культурі та історії України, а головне – розвивати лідерські якості у молоді", - розповідає депутатка Аулівської громади Світлана Березовська.
 
ПОЛОЖЕННЯ
 
про проведення всеукраїнського фестивалюнаціонально-патріотичноговиховання «Сяйво-фест»
 
«Україна починається з нас!». Саме цей вислів характеризує захід у всіх його напрямках підтверджених морально-етичними, культурними та ідейними засадами української нації, всебічному розвитку дітей та молоді, спортивному вихованні,пізнанні та поєднанніз природою, зприщепленням активності та охоти присвятитися для добра спільноти.
Тому і назва фестивалю «Сяйво», бо кожен з нас, розвиваючи свої здібності і талани, має всі можливості бути тим необхідним сяйвом, яке стане невід’ємною частиною суспільного життя.
 
Підстава для заходу
 Підстава для заходу: «Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України» від 16 червня 2015 року № 641 від 12 червня 2015 року № 334 “Про заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді”, від 13 жовтня 2015 року № 580 “Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 – 2020 роки”, п. 2.4 регіональної соціальної цільової програми “Молодь Дніпропетровщини” на 2012 – 2021 роки (зі змінами), затвердженої рішенням Дніпропетровської обласної ради від 03.02.2012 № 239-11/VI.
 
І. Засновники та організатори Фестивалю
Засновниками та організаторами «Сяйво-фесту» (далі фестивалю)є: ГО «КОЛО ЗМІН», Аулівська селищна рада, Мер міста Кам’янське, КП "Молодіжний центр розвитку Дніпропетровщини", Дніпропетровська обласна рада, Центр розвитку місцевого самоврядування (Дніпропетровський відокремлений підрозділ), Управління молоді і спорту Дніпропетровської обласної державної адміністрації…
 
ІІ. Мета Фестивалю
Фестиваль проводиться з метою поширеннятасприяння всебічного, патріотичного виховання та самовиховання української молоді, спираючись на ідейні засади української нації, безпечної життєдіяльності в місті та на природі, здорового способу життя, краєзнавства та екології через заходи на природі, започаткування подальших ефективних та актуальних соціальних проектів з органами місцевого самоврядування різних рівнів, виховувати молодь на свідомих, відповідальних і повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільноти, провідників суспільства.
 
 
ІІІ. Завдання Фестивалю:
- об’єднати всі регіони України в одну велику родину;
- популяризація здорового способу життя та патріотичного виховання дітей та молоді в Центрально-Східних регіонах України;
- всебічного культурного розвитку населення;
- пізнання і поєднання з природою;
- привернення уваги широких кіл громадськості, засобів масової інформації для популяризації здорового способу життя, морально-етичного та культурного виховання суспільства;
- посилення впливу національно-патріотичного виховання на формування світогляду молодого покоління українців;
- впровадження методики військово-патріотичного виховання молоді;
- спортивно-фізичне, інтелектуальне вдосконалення учасників заходу.
 
ІV. Учасники Фестивалю
У фестивалі беруть участь громадяни  з усіх регіонів України, Чемпіони світу різних спортивних напрямків, Майстри спорту України, спортивні колективи різних спортивних напрямків, гурти та зірки естради, танцювальні та вокальні колективи, громадські діячі, об’єднані територіальні громади Дніпропетровської області та інших областей України, та інші…
 
V. Умови та порядок проведення Фестивалю
 Фестиваль проводиться щорічно у травні місяці. Тривалість виступу колективів до 5 хвилин. Ведучі мають право зупинити виступ колективу, якщо він триває більше встановленого часу.
 Для підготовки і проведення Фестивалю створюється оргкомітет, до складу якого входять засновники та організатори фестивалю, волонтери, представники громадських організацій, спонсори, меценати по бажанню.
 Оргкомітет розробляє план заходів щодо підготовки і проведення Фестивалю та забезпечує його виконання.
 Фестиваль проводиться секторально: «Квест-маршрут», «Творчий сектор», «Рятівний», «Спортивний».
 Термін реалізації проекту, проведення заходу 26 травня 2018 року.
 Під час проведення Фестивалю діє виставка-ярмарок та дитячий розважальний комплекс.
 З метою участі у Фестивалі розроблено п’ять Google форм зголошення, а саме:
1. Для учасників у виставці-ярмарку https://docs.google.com/forms/d/1NT_GoLkNK-c4yFZkrDZJPHpUUOpjf2Hb_VBYr8Cp1c/edit;
2. учасників виступів, презентацій https://docs.google.com/forms/d/1AMa4-CKgC-Esy8kDspRw5ShRcQLYnkSVbdnKDzDQV-Y/edit; 
3. для учасників «Квест-маршруту» https://docs.google.com/forms/d/1RmnImcQzKAaQH4cId0f2DwLwPXSjfPJ_T8HlHGXzhig/edit.
 Кожен учасник до 30 квітня заповнює заявку на участь, кожна форма містить свої відповідні дані для зголошення.
 
Учасники, які вчасно не подали заявки, до участі у Фестивалі не допускаються.
 Перед початком фестивалю для учасників Квест-маршруту та між учасниками виступів і презентацій проводиться жеребкування з метою визначення порядкового номеру виходу на маршрут і виступу.
 
Детальну інформацію по Квест-маршрутуможна переглянути за посиланням:
 
VI. Фінансові умови Фестивалю
 Фестиваль є некомерційним заходом.
 Учасники Фестивалю нагороджуються цінними призами та подарунками.
Журі відповідних секторів визначає переможців конкурсів та змаufym.
 
VII. Інформаційне забезпечення Фестивалю
 Хід Фестивалю широко висвітлюватиметься через засоби масової інформації та соціальні мережі, рекламу та інше…
 Вхід на захід ВІЛЬНИЙ.
 Надання в оренду приміщень та інвентарю для організаторів відбувається на безоплатній основі.
 
VIIIСценарний план проведення заходу
1. Планована кількість учасників заходу – 1500 осіб. 
 
2. Кількість залучених волонтерів для проведення заходу - 30 осіб.
 
3. Загальне керівництво по підготовці та проведенню заходу здійснює ГО «Коло змін», члени оргкомітету, залучені волонтери. 
4. Відповідальність за підготовку і безпосереднє проведення заходу покладається на Оргкомітет та суддівську колегію змагань (у відповідному секторі).
 
БЕЗКОШТОВНЕ харчування:
- сніданок: чай, кава, бутерброди, для волонтерів, організаторів та деяких гостей (відповідний перелік);
- повноцінний обід для, волонтерів, організаторів та деяких гостей (відповідний перелік); 
- повноцінна вечеря для волонтерів, організаторів та деяких гостей (відповідний перелік).
 
Коротка Програма заходу:
 
09-00 Чай, кава солодощі, бутерброди для волонтерів, організаторів та відповідних гостей.
 
11-30 Урочисте відкриття заходу.
 
11-45 Виступиучасників і колективів.
 
12-00 Квест-маршрут та відкриття «Творчого сектору» (конкурси, майстер-класи).
 
14-00 «Рятівний сектор» (навчання та практика надання першої медичної допомоги, змагання), обід для волонтерів, учасників (відповідний перелік), організаторів та відповідних гостей (перелік).
 
15-30 «Спортивний сектор» (показові виступи, змаги).
 
18-00 Виступиучасників і колективів.
 
19-00 Нагородження переможців. Закриття заходу.
 
20-00 - 23-00 Святковий концер, вечеря для волонтерів, учасників (відповідний перелік), організаторів та відповідних гостей (перелік).
 
23-00 – Розїзд волонтерів, учасників, гостей (підвіз до залізничного вокзалу м. Кам’янське)
 
Технічна інформація
 
Як добиратися:
 
26 травня протягом всього дня буде здійснюватися підвіз населення м. Кам’янськогота інших громадян до місця проведення фестивалю від Залізничного вокзалу з боку Київської траси. 
Буде можливість ночівлі в наметовому містечкуз 26 по 27 травня(попередня реєстрація за номером 0965462477 – Світлана ), або в Готелях м. Кам’янське (за власний рахунок якщо в готелі).
 
Оргкомітет заходу має право вносити в Положення потрібні зміни, за умови доведення цих змін учасникам та громадськості завчасно до початку фестивалю.
Необхідна інформація по заходу за посиланням: http://auly-otg.dp.gov.ua/sil_rada_2016/krinichanskij/aulivska_gromada.nsf/list.xsp?id=F118F95DF103EBCAC22582340045FFF1;
Електронна адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Контактні телефони: 096 546 24 77 – Світлана Березовська,
067 563 11 59 – Олег Орлов.