Сердюк
 
12 лютого в музеї історії Кам'янського відкрилася виставка робіт кременчуцького художника Бориса Сердюка "Краса довкілля вабить око". Для показу виставлено 30 картин, серед яких є створені зовсім недавно.
 
57-річний художник зараз живе і творить в Кременчуці, що на Полтавщині. А народився митець в Конотопі (Сумська область). Як він сам розповів, "вільним художником" став волею випадку майже на початку ХХI сторіччя."Писати картини я почав ще в школі, потім навчався в Юр'єв-Польському педучилищі. Після його закінчення працював вчителем креслення і малювання, - розповів Б.Сердюк. - В 1999 році переніс інфаркт, з тих пір вважаю себе "вільним художником". Зосередився на творчій роботі. Декілька років тому переїхав до Кременчука, з тих пір живу і працюю в цьому місті".
 
1 DSC0805
2 DSC0825
 
Борис Петрович творить в жанрах пейзажу, натюрморту, портрета, тематичних композицій. "Я не люблю урбаністичні пейзажі. Мені більше до душі рідні краєвиди. А взагалі я творю те, що мені подобається, а не якісь кон`юктурні роботи", - підкреслює митець.
 
У Кам'янському виставка робіт художника Б.Сердюка експонуватиметься протягом місяця.
 
Текст і фото Віктора КУЛЕНКА.